Mirovine Penzin

Zbog mirovinske reforme, prijevremene mirovine?

Teme oko mirovinske reforme se ne stišavaju. Svakodnevno se pojavljuje sve više i više zabrinutijih građane, oko same reforme, nego onih koji vjeruju u uspjeh same reforme. Mnogi su umirovljenici zabrinuti za svoju egzistenciju i nikako im ne odgovara program koji nudi mirovinska reforma. Stoga se Vlada i boji da bi mnogi Hrvatski umirovljenici rješenje mogli potražiti u traženju prijevremene mirovine. Još je sve poprimilo veći značaj kada je bivši ministar rada i mirovinskog sustava izjavio, da mnogi ovog mjeseca bježe u mirovinu kako ne bi bili zahvaćeni programom nove mirovinske reforme. Bivši ministar je bio toliko slobodan da je današnjeg u raspravi nazvao „grobarom mirovinskog sustava“. Te pošto je uveden rad do 67. godine, ljudi će početi masovno odlaziti u prijevremenu mirovinu.

No prema statističkim podacima, ništa se posebno nije dogodilo. Nikakav preveliki porast, s obzirom na prošlu 2017. godinu. U brojkama prijevremenu mirovinu zatražilo je  9. 910 građana, dok je ove godine ta brojka iznosila 10. 605. Stoga postoji blagi rast na prošlu godinu, ali definitivno ne onako drastičan kako je predviđao bivši ministar. Koji je svojedobno govorio da će biti i do 10. 000 novih zahtjeva za prijevremenom mirovinom, zbog mirovinske reforme. Evo ta se prognoza ipak nije dogodila.

Svoje izjave zapravo je potkrijepio podatcima koji su se uistinu zbili 2010. godine, kada je zabilježen velik broj zatraženih prijevremenih mirovina. 2009. godine prijevremenu mirovinu zatražilo je 12. 376 građana, dok je 2010. godine prijevremenu mirovinu zatražilo 20. 258 građana. Što je zaista velik porast na prethodnu godinu. Ali ovi današnji podaci u odnosu na prošlu godinu su zaista zanemarivi.

Tako da se crne prognoze, bivšeg ministra nisu ostvarile. Jer je porast zatraženih prijevremenih mirovina zaista malen.

 

Vijesti

Kredit u mirovini ili ne? 

Koji su domovi za starije u Hrvatskoj a gdje se možeš  sigurno smjestiti?

Balada o drugačijima

Related posts

KONGRES NEUROLOGA Čak 35 posto demencija moglo bi se spriječiti promjenama u životnom stilu

Što ćete moći kupiti sa mirovinom 2050. godine?

Primanje i mirovine i plaće istovremeno, je li moguće?

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com