Ekologija

ZORAN VAKULA DAO NOVU PROGNOZU: EVO KAKVO NAS VRIJEME ČEKA ZA BOŽIĆ…

ZORAN VAKULA DAO NOVU PROGNOZU: EVO KAKVO NAS VRIJEME ČEKA ZA BOŽIć… U subotu bi se mogli razveseliti, ali to neće dugo trajati. Božićni ugođaj će uništiti kiša…

I sredinom ovog tjedna nastavlja se relativno hladno razdoblje, a znatniji porast temperature slijedi od petka pa će za blagdane opet biti iznadprosječno toplo. Na kopnu u srijedu samo rijetko mogu zalepršati pahulje, a vjerojatno zamjetnijih, pomiješanih s kišom, bit će u subotu. Na Jadranu i dalje vrijeme po buri, u srijedu jačoj na sjevernom dijelu, gdje će biti i oblačnije, čak i uz mogućnost gdjekoje kapi, uglavnom na otocima. Poslije pretežno sunčano, te manje vjetrovito, a ponovno prolazno vjetrovitije bit će u subotu, piše Zoran Vakula za HRT.

Ni u gorju se ne može jamčiti sasvim suho, pa ni na sjevernom Jadranu, posebice ne na otocima, gdje je i najveća vjerojatnost prolazne kratkotrajne kiše. Bit će oblačnije i vjetrovitije nego u utorak, uz često umjerenu, ponegdje i jaku buru, uglavnom podno Velebita i s olujnim udarima. More gdjegod može biti i valovito, posebice prema otvorenome. Minusa će i ujutro ponovno biti i mjestimice uz more, a u gorju i cijeli dan. U unutrašnjosti Dalmacije ujutro -4 do 0 °C, na srednjem Jadranu 0 do 4 °C, a tijekom dana 5 do 9 °C, uz promjenljivu naoblaku, te većinom slabu i umjerenu buru, uz koju će more biti malo do umjereno valovito.

Na jugu Hrvatske će biti manje valovito i vjetrovito nego u utorak, ali i oblačnije, te pritom podjednako hladno, ujutro čak i hladnije, uz temperaturu od 0 do 3 °C, u unutrašnjosti i samo oko -3 °C. Poslijepodne većinom 8 i 9 °C. U nastavku ovog tjedna i početkom novoga sve manje hladno, osobito od petka, ali u većini kopnenih krajeva i dalje uz svakodnevne jutarnje minuse. U četvrtak i petak, te vjerojatno ponovno za blagdane uglavnom suho i barem djelomice sunčano, uz mjestimičnu maglu, gdjekad i dugotrajnu, a u vjetrovitiju subotu velika je vjerojatnost za ponegdje malo kiše i snijega.

Na Jadranu sljedećih dana većinom suho te pretežno sunčano, osobito u četvrtak i vedro, uz uglavnom slabu i umjerenu buru i tramontanu, a vjerojatno samo u subotu ponovno prolazno vjetrovitije, s mjestimičnim i olujnim udarima vjetra. Temperatura zraka će porasti, ali će i dalje biti većinom niža od prosječne za ovo doba godine, posebice jutarnja, piše HRT.prenosi

Related posts

Zapušteni krajolik se potpuno promijenio zbog 12.000 tona odbačenih narančinih kora

Ukrasi za potpuni blagdanski ugođaj u vašem domu

ŠTO NAM SVE TREBA ZA ORGANSKI VRT: 10 SAVJETA

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com