Aktivnosti Društvo Zanimljivosti

Zlatni rez u zlatnim godinama

Zlatni rez, pojam je idealne proporcije, mjera ljepote, dimenzija ugode, to je mjera ove civilizacije. 

Zlatne  godine su godine iskustva, godine životne ljepote, najbolje godine. To su godine u kojima se diše punim plućima životnog iskustva, to su godine u kojima se gleda život u njegovom najljepšem izdanju.  Zlatni rez u zlatnim godinama naziv je naše radionice koju smo proveli s umirovljenicima grada Rijeke, a u suradnji s Maticom umirovljenika Rijeke.

Ova naša radionica je doprinos ideji i orijentacije cijelog društva koje promovira cjeloživotno obrazovanje, sveučilište za treću dob. I doista to je dobra orijentacija društva jer je naša ekipa od dvadeset umirovljenika polaznika pokazala vrlo visok stupanj motiviranosti za novim znanjima i maksimalnu zainteresiranost za fotografiju. Fotoklub Rijeka i s ovom radionicom daje doprinos fotografskom  opismenjavanju svojih sugrađana i oplemenjivanju njihovog slobodnog vremena.

Teoretska predavanja i praktična snimanja bila su tijekom ožujka, a nekoliko susreta imali smo i u  travnju. Terenska snimanja radili smo na različitim lokacijama Rijeke, tako da je ova izložba neka vrsta posvete ovomu  gradu.

Autori, sudionici radionice i izložbe su: Lujo Alač, Nadia Borčić, Marica Brleković, Jelena Čabrijan, Višnja Čandrlić, Ivan Čule, Olga Karlović, Sonja Kleščić, Nevenka Koščić, Lidija Kuharić, Avelina Lučić, Ariana Margitić, Dragica Mirković Višnjić, Radojka Pantović, Elda Pliskovac, Zvonimir Sobol, Sabina Stojanović, Miloslav Streharski, Olga Streharski i Gorana Valenčič.

U ime Fotokluba Rijeka s našim radioničarima „u zlatnim godinama“ radili su: Ingrid Jerković, Tatjana Travica, Miro Dežulović, Željko Jurčić, Dario Jurjević i Borislav Božić.

Pozivamo sve članove Matice da svojim dolaskom podrže polaznike foto radionica u subotu, 16.4.2016. u galeriji Principij u 12:00 sati. Možda će vam njihovi radovi biti motiv da se i vi priključite radionicama u budućnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor. http://penzici.rijeka.hr

Related posts

S posla na groblje: Hrvatski radnici prekratko žive i predugo rade

Pravni savjeti – prosinac 2017.

Toplice Lipik na izvoru zdravlja!

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com