Zanimljivosti Zdravlje

Žene mijenjaju četkicu dvostruko češće od muškaraca?!

Pored trenda modernog doba da se muškarci ogledaju na žene i obratno koji uglavnom rezultira nakaradom, zaključeno je da bi se muškarci zaista trebali ugledati na dame kada je jedna stvar u pitanju, a vezana je za osobnu higijenu.

Naime, istraživanje koje je provela klinika Carisbrook Dental nad 1000 ispitanika, otkrilo je da muškarci dvostruko duže koriste četkicu za zube, i izazivaju tako zdravlje zuba i desni. Točnije, prosječan muškarac četkicu koristi čak šest mjeseci, dok ih žene mijenjaju svaka tri mjeseca.

Da su dame u pravu, govore i stomatolozi, čija je stalna preporuka mijenjanje četkica svaka tri mjeseca.

Pored toga, zaključeno je da muškarci i u ostalim segmentima dvostruko manje brinu o svojim zubima i higijeni usta, jer žene godišnje u prosjeku na četkice, paste i sljednosti za ispiranje usta troše oko 370,00 kn, dok preračunato u našu valutu muškarci troše oko 215,00 kn.

Stomatolozi osim što preporučuju češće mijenjanje četkica, napominju da bi ih barem s vremena na vrijeme trebalo potopiti u antiseptik kako bi se uništili opasni mikroorganizmi. Isto tako, cjelokupnu ovu priču su jednostavno shvatili kao objašnjenje zašto su obično kod žena nešto zdraviji zubi.

Related posts

Kako se dijagnosticira multipla skleroza?

Epilepsija otporna na lijekove – rizici i dodatne mogućnosti liječenja

VIDEO – Zaboravljena tradicijska glazba čika Đure Švaganovića

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com