Zanimljivosti Zdravlje

Žene mijenjaju četkicu dvostruko češće od muškaraca?!

Pored trenda modernog doba da se muškarci ogledaju na žene i obratno koji uglavnom rezultira nakaradom, zaključeno je da bi se muškarci zaista trebali ugledati na dame kada je jedna stvar u pitanju, a vezana je za osobnu higijenu.

Naime, istraživanje koje je provela klinika Carisbrook Dental nad 1000 ispitanika, otkrilo je da muškarci dvostruko duže koriste četkicu za zube, i izazivaju tako zdravlje zuba i desni. Točnije, prosječan muškarac četkicu koristi čak šest mjeseci, dok ih žene mijenjaju svaka tri mjeseca.

Da su dame u pravu, govore i stomatolozi, čija je stalna preporuka mijenjanje četkica svaka tri mjeseca.

Pored toga, zaključeno je da muškarci i u ostalim segmentima dvostruko manje brinu o svojim zubima i higijeni usta, jer žene godišnje u prosjeku na četkice, paste i sljednosti za ispiranje usta troše oko 370,00 kn, dok preračunato u našu valutu muškarci troše oko 215,00 kn.

Stomatolozi osim što preporučuju češće mijenjanje četkica, napominju da bi ih barem s vremena na vrijeme trebalo potopiti u antiseptik kako bi se uništili opasni mikroorganizmi. Isto tako, cjelokupnu ovu priču su jednostavno shvatili kao objašnjenje zašto su obično kod žena nešto zdraviji zubi.

Related posts

Želite u mirovinu? Prijavite se na novu elektroničku uslugu HZMO-a

5 stvari koje ne biste trebali raditi

Nevjerojatna moć začina kurkume

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com