Blog

“Zec gadiš mi se!”

To mi jedino pada na pamet kad s distance od tisuću kilometara čitam novine i portale mog grada.

Ali krenimo redom!

Nebrojeno puta rekla sam i napisala kako svoj grad volim strašću kakvom neki balavac piše i govori od djevi u koju je beznadežno zaljubljen. Njegovo podneblje, arhitektura, umjetnost, zemljopisni položaj, povijest, Stančić, Stari grad, Drava…moj su dom koji ni po koju cijenu ne bih mijenjala.

Danas su ovakav polet, entuzijazam i ljubav prema mom gradu u jednom manjem dijelu građana nestali.

Zašto?

Još malo detalja:
Prošla sam sve faze od komentiranja, čuđenja, ljutnje, kritike i sad sam ušala u stanje nezainteresiranosti…i povremene zabave potkapacitiranošću zavedenog puka. Taj si luksuz mogu dozvoliti jer nikada nisam pripadala političkom, etničkom ili interesnom miljeu nego sam sama birala s kim ću provoditi profesionalno, ali i slobodno vrijeme i ponosim se svim ljudima koje sam tijekom vremena srela.

Današnja zbilja dijela mojih sugrađana temeljena je na improvizaciji površnog znanja, loših procjena, brzopletosti i potpuno nejasnih strateških ciljeva.

“Buđenje”…nazvali su novi prosvjed u mom Varaždinu. Trebam li reći, usprkos činjenici da podržavam prosvjedovanje kad za to postoji dobar razlog, da mi se prosvjedovanje u Varaždinu najavljeno za 2. veljaču čini ishitrenim do razine obnevidjelosti zajapurenih, ostrašćenih prosvjednika.

Nakon svih peripetija izazvanih prvim prosvjedom i potencijalno pozitivnog ishoda koji je posljedica razumne odluke gradskih vlasti, svidjelo se prosvjednicima vlastito ime u lokalnim medijima pa idu po još jednu porciju “slave”.
Ovaj put idu naprosto zato jer su se “probudili”!

Što je u glavama vođa prosvjeda samo oni znaju. Nadaju se valjda svojoj novoj, političkoj, karijeri.

Ostaje mi završiti kako što sam i počela:

“Zec, gadiš mi se!”

Ena Šimek Šuplika, Treća dob

 

Related posts

NEUGODNO MI JE…JESAM LI JEDINA???

Koliko ljudi, toliko Istina

Starački dom kao najteža odluka za djecu

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com