"> McDonald’sov pomfrit sadrži lijek protiv ćelavosti - Treća dob i 50+
">
Medicina Zdravlje

McDonald’sov pomfrit sadrži lijek protiv ćelavosti

 

Japanski znanstvenici došli su do nevjerojatnog otkrića – krumpirići u jednom od najpoznatijih restorana na svijetu sadrže supstancu koja potiče rast kose, odnosno, liječi ćelavost!

McDonald’s je dugo vremena bio pojam za nezdravu hranu, no upitno je hoće li ostati na tom glasu. Naime, zadnja istraživanja mogla bi baciti potpuno novu sliku na ovaj restoran, koji je nedavno najavio mogućnost uvođenja dostave hrane u Hrvatskoj. Prema mišljenju znanstvenika iz Japana, prženi krumpirići iz McDonald’sove friteze sadrže kemijsku supstancu koja potiče rast kose!

Tim stručnjaka Sveučilištu Yokohama National prvo je testirao svoje metode na miševima, koji su ubrzo, već nakon nekoliko dana, imali krznena leđa.  Profesor Junji Fukuda vjeruje kako se iste metode mogu uspješno provesti i kod ljudi. 

Ova jednostavna metoda je vrlo obećavajuća, te se nadamo da će pospješiti današnje metode terapija za regeneraciju izgubljene kose u slučajevima androgene alopecije (vrsta ćelavosti, nap. a).” – rekao je Fukada.

Ključ uspješnosti ovog procesa je kemijski sastojak polidimetilsiloksan, koji omogućuje kisiku da prolazi kroz stanice kose. Pogađate, isti taj aditiv se nalazi u pomfritu u McDonald’su. To naravno ne znači da ćete povećanom konzumacijom njihovih krumpirića riješiti problem ćelavosti, no svakako je dobra vijest da su znanstvenici na tragu pronalaska lijeka za čija se istraživanja godišnje troše milijarde dolara, piše znanost.com

 

Smatrate li da za cijepljenje treba postojati mogućnost izbora?

Povezane vijesti

Ovo će ublažiti simptome jesenskih alergija!

Administrator

Evo zašto ljeti smrdi u autobusima!

Administrator

Opasno stanje bez simptoma – zašto je važno na vrijeme otkriti predijabetes

Administrator

Kako emocionalni problemi mogu uzrokovati bolove u leđima

Administrator

Ples bolje nego hodanje čuva od demencije – rasplešite se!

Administrator

Upoznajte neuroznanstvenicu koja je na korak do pronalaska lijeka za multiplu sklerozu

Administrator