"> Zdravko Marić o rujanskom usklađivanju mirovina - Treća dob i 50+
">
Aktivnosti Društvo Zanimljivosti

Zdravko Marić o rujanskom usklađivanju mirovina

Zdravko Marić novopečeni je potpredsjednik Vlade i ministar financija. Komentirao je svoj resor i mirovinski sustav te je najavio “veću od planirane” indeksacije mirovina u rujnu.

Dotaknuo se i teme rekonstrukcije Vlade. Smatra kako se u politici stalno zagovaraju nova lica, no kada dođe do njih tada svi postanu sumnjičavi.

Marić je kazao kako će rast mirovina u rujnu biti veći od planiranog. Nakon pitanja o tome koliko je stranačka iskaznica doprinijela njegovom napredovanju, komentirao je kako trebamo gledati samo rezultate rada jer su oni jedini mjerljivi.

“Indeksacija mirovina, jedna je napravljena, druga ide u rujnu, će biti malo iznad originalnih predviđanja – to na toj velikoj masi za ovu godinu znači 900 milijuna kuna više od planiranog. Mi ćemo novac naći, to je jedna od prioritetnih stvari, samo vam govorim koliko je to zahtjevan segment”, rekao je Marić.

Vijesti:

Oprosti što sam ti pokvario noć…
OSTAVINSKI POSTUPAK
NAJBOLJI DOMOVI U HRVATSKOJ

Što se tiče rezultata rada u HZMO-u, oni mu nisu baš sjajni. Riješeno je samo 48,49 posto zahtjeva za tuzemno mirovinsko osiguranje.

Povezane vijesti

U ova četiri slučaja odmah trebate tražiti mišljenje drugog liječnika

Administrator

O tome ne razmišljate, a jako je važno: redoslijed pranja dijelova tijela stvarno ‘znači’, a na ovo pomagalo možete odmah zaboraviti

Administrator

Boško Belamarić uskoro će napuniti 90 godina, a još uvijek vozi: Položija san 1945., tuka dnevno 800 kilometara

Administrator

Nacionalni savez Treća dob prima volontere

Administrator

Ono o čemu ne govorimo, pretvara nas u robove vlastitih emocija i misli!

Administrator

Studija otkrila gdje je najsigurnije sjediti u automobilu

Administrator