• Naslovnica
  • Aktivnosti
  • ZAVRŠIO 3.VARAŽDINSKI FESTIVAL NORDIJSKOG HODANJA I PJEŠAČENJA “UVIJEK U POKRETU”
Aktivnosti

ZAVRŠIO 3.VARAŽDINSKI FESTIVAL NORDIJSKOG HODANJA I PJEŠAČENJA “UVIJEK U POKRETU”

Klub nordijskog hodanja Varaždin je i ove godine organizirao festival nordijskog hodanja i pješačenja na kojem je sudjelovalo preko 250 sudionika.

Festival je organiziran u subotu,29.09.2018., kada se obilježava Svjetski dan srca, na Kapucinskom trgu u Varaždinu. Sudionici festivala su došli iz Opatije, Zagreba, Preloga, Čakovca, Nedelišća, Savske Vesi, Varaždina i Slovenije.

U sklopu festivala se mogao izmjeriti tlak i šećer u krvi, kao i indeks masnoće, probati klipiće, jabuke ili novi proteinski napitak, posjetiti Muzej kukaca i Stari grad.

NA pozornici na Kapucinskom trgu, u programu koji je vodila Karmen Špiranec, nastupile su članice Univerzalnog plesnog studija “Feel”, iz Varaždina, kao i tamburaška i folklorna sekcija Centra tradicijske kulture iz Varaždina.

Sudionici festivala su na raspolaganju besplatno imali razglednice Varaždina, da se jave kome žele, a donaciju maraka je dala Hrvatska pošta, kao i sandučić za pisma.

Prisutne je pozdravio predstavnik organizatora, Srećko Radulović, Davorin Antonić, predsjednik Hrvatskog saveza nordijskog hodanja , Laura Stojić, predstavnica Udruge hrvatsko-finskog prijateljstva, kao i Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina, koja je i otvorila festival.

Zagrijavanje sudionika festivala je vrlo uspješno vodio prof. kineziologije Damir Vučić. Na 2.Hrvatskom natjecanju u nordijskom hodanju je sudjelovalo 25 natjecatelja,a prva mjesta su osvojili Robert Bobinec,iz Zagreba, u muškoj, i Snježana Štepan, iz Strmeca Remetinačkog, u ženskoj konkurenciji, te su osvojili zlatne medalje, pehare i štapove za nordijsko hodanje, donaciju tvrtke Larus iz Sesveta.

Sudionici festivala su mogli izabrati jednu od 4 rute nordijskog hodanja i to na 1 km, 2,5 km, 5 km i 10 km, prema svojim afinitetima. Voditelji ruta su ih sigurno proveli ulicama i periferijom grada Varaždina, a najdužu rutu je pratila patrola Prometne policije Policijske postaje Varaždin.

Ruta na 2,5 km je bila turističko – informativna, na kojoj je turistička voditeljica govorila o kulturno-povijesnim znamenitostima Varaždina. Na rutu od 1 km su se uključile i osobe sa posebnim potrebama uz pratitelje, iz udruge Uz tebe sam.

Festival je uspješno organizirao Organizacijski odbor od 25 članova-volontera Kluba NH Varaždin.

Zamjenica gradonačelnika otvara festival

 

Razgledanje Muzeja kukaca sudionika festivala

 

Sudionici rute na 5 km ispred Starog grada

 

Pobjednička ekipa u natjecanju u NH – DSR Strmec Remetinečki

 

Pobjednici i pobjednice 2.Hrvatskog natjecanja u NH

 

Zagrijavanje

 

Sudionici rute na 10 km ispred Starog grada

 

Vijesti

Što je ono što svima izmami osmijeh na lice?

Srednjoškolci i reforme

Kako si točno pomoći ako si anemičan?

Related posts

Tjelesnom aktivnošću do zdrave i aktivne starosti

Edukacija STAR programa u klubu Belveder-Kozala

Održana manifestacija DANI ZAGREBAČKIH TREŠANJA

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com