• Naslovnica
  • Blog
  • Zakon privlačnosti kao „recept za ostvarenje snova“
Blog Lifestyle Naše priče

Zakon privlačnosti kao „recept za ostvarenje snova“

 

Jeste li se ikad našli u kaotičnom raspoloženju?

Odvratnom i teškom do te mjere da proklinjete čak i najmanju sitnicu koja vas zatekne? Kad ujutro, dok već debelo kasnite na posao, prolijete kavu po novim agsicama, klinci zanovijetaju, a gustoća prometa jednaka je Napoleonovoj invaziji na Rusiju? Da bi stvar bila bolja, auto vam se pokvari i ljudi vas psuju na cesti…

Naime, često sam puta čula frendicu da mi govori: ,,Daj stara, saberi se! Što zračiš, to i privlačiš!“ Ostavši zapanjena njezinim riječima i teorijom da ,,misli postaju stvarnost“ – drugim riječima: teorijom koja govori da ćemo sve događaje i okolnosti u životu privući, u skladu s pozitivnim, odnosno negativnim mišljenjem i raspoloženjem – odlučila sam posuditi knjigu ,,Tajna.“ Čitajući sve dublje, otkrila sam tvrdnje kako tzv. ,,zakon privlačnosti“ donosi   u naš život gotovo sve: događaje, (materijalne) stvari, ljude, prilike i slično. Da bismo to dobili, potrebno je najprije osjećati golemu količinu zahvalnosti na onom što već posjedujemo. To se može napraviti pismeno, ispisujući sve što (bi htjeli da) imamo, ili ,,u hodu“, rezimirajući u mozgu sve na čemu smo zahvalni.

 

Nadalje, kako bismo realizirali određenu želju, potrebno je zatražiti Svemir da nam se ista ostvari. Svemiru, naime, nije bitno jesmo li zatražili najnoviju vilu i Justina Timberlakea da nam pjeva u njoj ili smo zatražili tek mali cvjetić: granice ne postoje jer su veličine u Svemiru jednake. Sljedeći uvjet jest vizualizacija. Kako bismo ostvarili određeni cilj, potrebno je najprije zamišljati ga. U ovom procesu, treba uključiti sva osjetila i ponašati se kao da već posjedujemo ono što smo zaželjeli. Primjerice, želimo li imati novi televizor, potrebno je osigurati prostor za realizaciju takvog cilja – u ovom slučaju, npr: nabaviti kabelsku, ostaviti prostor na polici na kojem će televizor stajati i sl.

 

Iako skeptična, naišla sam na mnoge primjere koji ukazuju na uspješnost djelovanja zakona privlačnosti. Primjerice:

 

Walt Disney – najveći sanjar svih vremena. Čovjek koji je s pomoću svoje mašte stvorio čuvenog miša, ali i čarobno kraljevstvo i cijelu biblioteku klasičnih filmskih bajki. Iako su mu distributeri preoteli sve suradnike i lik Oswalda the Lucky Rabbita; Disney je nastavio sanjati. Tada je zamislio miša koji je mogao govoriti i uz pomoć pozitivnih misli, doživio uspjeh.

 

Jim Carrey – poznati američki glumac. Kao tinejdžer živio je vrlo teškim životom: danju je pohađao srednju školu, a noću je radio kao domar u tvornici. Da bi stvar bila gora, u jednom trenutku, njegova se obitelj morala iseliti iz vlastitog doma i živjeti u kamp kućici. Jednog dana, Carrey se odlučio na nešto vrlo izazovno i riskantno: na svoje ime ispisao je ček u vrijednosti od deset milijuna dolara! Pet godina kasnije, točno na taj datum, mladi glumac zarađivao je čak i više od deset milijuna po filmu.

Lance Armstrong – vrhunski biciklist. Nakon što mu je dijagnosticiran rak testisa, doktor je rekao da su šanse za preživljavanje minimalne. Usprkos tome, Armstrong je odlučio ne samo preživjeti, već i uspjeti. S pomoću radikalnog tretmana, intenzivnih vježbi i – naravno – goleme snage volje i optimizma, slavni je biciklist nakon samo nekoliko mjeseci ponovno sudjelovao u natjecanju i pobijedio sedam puta uzastopno na Tour de Franceu.

 

Bez obzira na valjanosti predstavljene teorije, smatram da je u ovom svijetu, prepunom prijevara, spletki i crnila; od iznimne važnosti za opstanak upravo – optimizam. Nada u bolje sutra glavni je pokretač volje i pokazatelj da naše radnje, misli i kretnje, imaju smisao. Trebamo biti zahvalni i svjesni činjenice da ,,uvijek može gore”. U ostvarivanju različitih ciljeva i želja, kombinacija truda i dobre volje uvijek je neophodno sredstvo. Čak i ako u konačnici ne postignemo željeni rezultat, naše će misli postati sređenije, a biće svjesno toga da smo ipak uložili trud u nešto i pokušali. Osim toga, realiziranje određenih ciljeva, može dovesti k realiziranju i ostvarivanju drugih.

 

 

 

 

 

 

Helena Macakanja, Treća dob

 

Related posts

‘Muž me ostavio, a rat uništio. Imam i rak, ali ne predajem se’

Phyllis Sues, 95-godišnja žena koja je dokazala da su godine samo broj, trenira jogu i ples

Pravni savjeti

1 komentar

Slavica 10/04/2018 at 07:02

Pročitala sam Tajnu, ali ova tema je još bolje obrađena u knjizi “Stvorite novo ja “- dr. Joe Dispenza.,koju upravo čitam.
“Ako možete zamisliti budući događaj u svome životu na temelju bilo koje od svojih želja, ta stvarnost onda već postoji kao mogućnost u kvantnom polju i samo čeka da je opazite”

Odgovori

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com