"> Vinske krstitke u Samoboru - Treća dob Hrvatska
">
Aktivnosti

Vinske krstitke u Samoboru

 

 

SUH-ovci Kraša Martinje su proveli na jednodnevnom izletu u Samoboru, kako ga Samoborci nazivaju. Za orga­nizaciju izleta pobrinula se predsjednica podružnice SUH-a Samobor Vlatka Novosel, koja je pun autobus umirovljenika dočekala s osmijehom na licu. Penzići su najprije uz stručno vodstvo patera Lucija Jageca posjetili Franjevačku crkvu Mariji­nog uznesenja koja se smatra najstarijim i najznačajniji kulturno-povijesnim spo­menikom na širem području zagrebačke biskupije.

Zatim su se uputili u Samoborski muzej, gdje ih je kustosica upoznala s povi­ješću grada kojega su posjećivali i pjesni­ci, slikari, kipari i skladatelji. Posjetili su i kolekcionara Jožu Horvata, koji već 40 godina sakuplja satove, medalje i razgled­nice. Nakon šetnje gradom zastali su na glavnom trgu popiti kavicu i zasladili se nadaleko poznatim samoborskim kremšnitama.

Ručak su proveli kušajući delicije u re­storanu „Gradna”, koji nosi naziv po rijeci Gradni, koja teče kroz Samobor. Nakon finog i obilnog ručka, stigli su SUH-ovci iz Samobora i Sveti Martin koji je na tradicionalan način krstio mlado vino. Uz glazbu i ples nastavili su druženje sa simpatičnim i veselim domaćinima. Nazdravili su jedni drugima, ali su pili iz čaša, a ne „z lonci”, kako je opjevano u poznatoj samoborskoj pjesmi.(suh.trecadob.com)

Branka Tomašić Vilfan

 

izleti za umirovljenike

S kojim problemima se najčešće suočavate?

Povezane vijesti

Tajna njihove dugovječnosti najljepša je stvar na svijetu…

Administrator

Oni koje žive u zagađenoj okolini mogu imati ista oštećenja pluća kao i pušači

Administrator

Istine i zablude o osteoporozi

Administrator

ALARMANTNO STANJE: broj požara u Amazonskoj prašumi povećao se za 84 posto!

Administrator

9 stvari koje rade ljudi koji dostojanstveno stare: Deveta je ključna!

Administrator

VIDEO – Večer uz poruke Phila Bosmansa

Administrator