Aktivnosti

VIDEO: Službeno najstarija osoba na svijetu po Guinnessovoj knjizi rekorda!

 

Talijanka Emma Morano prije nekoliko dana proslavila 117. rođendan i posljednja je osoba u svijetu za koju se zna da je rođena u 19. stoljeću

 

 

 

“Svakodnevno pojedem tri jaja i to je to. I kekse, ali ne mogu ih pojesti puno jer nemam zuba”, rekla je u intervju za AFP prošli tjedan. Tajna njezine dugovječnosti u izbjegavanju uobičajenih liječničkih savjeta. Rođena je 29. studenoga 1899. u gradiću Civiasco u Pijemontu još za vladavine kralja Umberta I.

Službeno najstarija osoba na svijetu po Guinnessovoj knjizi rekorda! Tu potvrdi, kako kaže, još uvijek čuva na svojoj  komodi u sobi.

 

“Ljudi samo dolaze. Ja nikoga ne pozivam, ali oni stižu… iz Amerike, Švicarske, Austrije, Torina, Milana… dolaze me vidjeti”, ispripovijedala je uz osmijeh. Dodaje da nije sigurna hoće li ove godine jesti rođendansku tortu jer joj “prošlogodišnja nije dobro sjela, iako je pojela samo komadić”.

Ove će godine imati važnu posjetu gradonačelnice Verbanije Silvia Marchionini.

 

U njezinu čast ove će se godine u gradskome teatru premijerno izvesti biografska glazbena predstava pod nazivom “Žena koja je živjela u trima stoljećima”.

Related posts

PREMINUO SLOBODAN NOVAK Odlazak pisca kultnog hrvatskog romana ‘Mirisi, zlato i tamjan’

‘DAJMO MU DA RADI I ZARADI!’ Cijeli život samo troši obiteljsko bogatstvo, a sad je zbog dugova ostao bez svega i postao predmet sprdnje na internetu

Rukopis otkriva bolest: Visoki tlak, Alzheimera, Parkinsona…

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com