• Naslovnica
  • Aktivnosti
  • Naše priče
  • VIDEO: IMA 76 GODINA, ŽIVI SAMA USRED NIČEGA, A SADA JE NA SVJETSKIM NASLOVNICAMA Sve što ovoj superbaki treba su klizaljke napravljene 1943.!
Naše priče

VIDEO: IMA 76 GODINA, ŽIVI SAMA USRED NIČEGA, A SADA JE NA SVJETSKIM NASLOVNICAMA Sve što ovoj superbaki treba su klizaljke napravljene 1943.!

 

 

Ljubov Morekodova, 76-godišnja baka iz Sibira, sve je samo ne obična umirovljenica. Unatoč svojoj poodmakoj dobi, uspijeva ne samo preživjeti u surovim zimskim uvjetima, već je privukla pažnju medija zbog svojih klizačkih vještina.

Naime, Ljubov je naučila klizati kad je imala sedam godina i sada stare dane provodi kližući preko jednog od najdubljih jezera na svijetu – Bajkala.

Umirovljena inženjerka tehnike živi u skromnoj kućici i brine se za svoje ljubimce – pse, mačku, kokoši, pijetlove, telad, bikove i krave. Svakog jutra ustaje u 5.30 kako bi nahranila stoku i pustila krave na obližnje brdo. Isto tako, svakoga dana na noge obuva svoje klizaljke napravljene 1943. godine i kliže preko jezera nadgledajući svoje krave da se ne bi izgubile.

Otkad je njezin suprug umro 2011. godine, Ljubov živi sama no nije usamljena. Tijekom ljeta posjećuju je, kaže, unuci i nećaci. I iako je obitelj nagovara da se preseli u grad, ona inzistira na ostanku jer tvrdi da je u bespućima Sibira sretna i da se osjeća ispunjeno.prenosi jutarnji.hr

 

Related posts

Pravni savjeti – rujan 2018.

Pero Kvesić podijelio svoju priču o biciklu

SLAVONSKI BROD: U Korčulu po zdravlje

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com