"> Vi ste čvršći i od najčvrćeg dijamanta koji je ikada pronađen - Treća dob Hrvatska
">
Invaliditet Zdravlje

Vi ste čvršći i od najčvrćeg dijamanta koji je ikada pronađen

 

Hoćeš li stvarno dopustiti da te život pobijedi? Toliko si učinio do sada. Tako si se žestoko borio. Isplakao si toliko suza. Do sada ste se popeli vrlo visoko. Hoćete li sada doista odustati?

Možda pomislite da ne možete nastaviti, da nemate više snage, ali sposobni ste vi za mnogo više. Znam da jeste … i vjerujem u vas čak i kad vi sami ne možete naći snagu da vjerujete u sebe.

To što je multipla skleroza dio vašeg života ne znači i da je taj vaš život završen. Bez obzira koliko bi vam danas teško mogao biti, uistinu imate snage da to prebrodite. I ta snaga se nalazi u vama. Slučajno je nosite sa sobom kamo god da krenete.

Ne trošite dan žaleći sebe. Vi st mnogo više nego što će vaša bolest ikada biti. MS je jednostavno samo slučajno jedan dio vašeg života, ali nije to tko vam izgleda. Jači ste od boli, jači ste od te slabosti koju osjećate i mnogo ste jači od istrošenosti, usamljenosti i razočaranja. Svakodnevno dobivate zadivljujuću priliku da odredite tko ste u stvari. Ne daj MS-u da preuzme taj posao umjesto vas.

Odmaknite se na tren i pogledajte svoj život iz te pozicije … kao sto upirete svoj pogled u najudaljeniji kutak svemira. Pogledajte sve kroz što ste prošli tijekom ovih godina. Znam da se možete osjeteti nepravedno kažnjenim, a ni sami ne znate zato, možda i čak povrijeđeno gledajući unatrag u ta teška vremena sa kojima ste se suočili, ali ne vidite li snagu koju ste stekli zauzvrat, od te borbe koje ste izdržali? Nevjerojatno ste jaki. Jači od čak i najrjeđeg dijamanta koji je ikada pronađen.

Dijamanti su stvoreni ogromnom toplinom i velikim pritiskom. Uvjeti pod kojima nastaju dijamanti su visoka temperatura od 900 do 1300 ˚C. Ne postoji niti jedan drugi način da postanu tako lijepi i čvrsti. Možda mi ne vjerujete, ali vi ste lijep i nevjerojatno rijedak dijamant … a dijamanti su zapravo najtvrđi materijal na svijetu.
Izdržali ste ovu vrućinu i sav taj pritisak nekih zaista groznih okolnosti, a sada ste ovdje sirovi i , nebrušeni, prelijepi i jako dragocjeni. Sada je rijeme je da zasjate.

Kao i uvijek, hvala vam puno na čitanju, i na tome što ste ovdje sa nama
Ostanite jaki !

Autor: Ivan Novak

S kojim problemima se najčešće suočavate?

Povezane vijesti

Limun je hit namirnica i zato imamo 3 savjeta kako odabrati najbolji i iscijediti najviše soka

Administrator

Stalno ste gladni na odmoru? Onda se svakako držite ovih 5 savjeta

Administrator

U potrazi ste za novim liječnikom? Ovih 8 savjeta će vam pomoći odabrati najboljeg

Administrator

Trebate znati: veza između virusa Epstein-Barr i MS-a

Administrator

Kineska studija dokazala: prehrana namirnicama životinjskog podrijetla uzrok je većine današnjih bolesti, poput raka, Alzheimera, multiple skleroze, dijabetesa, osteoporoze i drugih

Administrator

Prevelike doze lijekova za starije ljude

Administrator