Kultura

Večer za romantičare

U sinergiji soprana i klavirske pratnje naći će se djela i domaćih i stranih glazbenika, ponajprije majstora romantičarske pjesme njemačkog skladatelja Roberta Schumanna

U ovoj dvorani Blagoje Bersa na zagrebačkoj Glazbenoj akademiji, u utorak 1. ožujka u 20 sati, glazbene će snage u ciklusu Montocantabile udružiti ugledni hrvatski pijanist i sveučilišni profesor na istoj Akademiji Srđan Čaldarović i mlada, izuzetno talentirana sopranistica Monika Cerovčec, glazbenoj struci i javnosti poznata kao članica uspješnog Ansambla Antiphonus i kao istaknuta solistica u Zboru HRT-a.

U sinergiji soprana i klavirske pratnje ovog glazbenog dua naći će se djela i domaćih i stranih glazbenika, ponajprije majstora romantičarske pjesme produhovljenog ugođaja njemačkog skladatelja Roberta Schumanna i njegovih klavirskih kompozicija za solo pjevanje poput gotovo antologijske „Mjesečine“ i ništa manje poznatih i uhu ugodnih „U tuđini“, „Nostalgija“, „Tišina“, „Proljetna noć“ i druge.

Na meniju koncerta su i djela još jednog njemačkog skladatelja, Richarda Straussa, pripadnika kasnog romantizma i početkamoderne, i njegove vrlo često izvođene pjesme iz Ciklusa pjesama op. 27 kao „Ruhe, meine Seele – Miruj, dušo moja“, „Jutro“, „Tajnovita želja“ i „Cäcilie“. Koncert će se zaokružiti Sitnim pjesmama Milutina Polića i izborom skladbi hrvatskog skladatelja židovskog podrijetla Dragana Plamenca – „La Musique“, „Tristesse de la Lune“ i „Tri pjesme C. Baudelairea“.

Sve ljubitelje lijepe glazbe i osebujnih interpretacija, ulaznice po povoljnoj cijeni od 50 kuna (umirovljenici 30, studenti 10) čekaju na www.ulaznice.hr, kiosku Tiska u Frankopanskoj, Profilu u Bogovićevoj, a mogu se kupiti i na blagajni Akademije neposredno prije koncerta 1. ožujka od 19 sati.

Program

M. Polić : Sitne pjesme (August Harambašić)

D. Plamenac: Trois poèmes de Ch. Baudelaire

La Musique

Tristesse de la Lune

La Cloche fêlée

R. Strauss: Ciklus pjesama op. 27

Ruhe, meine Seele! (Karl Henckell)

Cäcilie (Heinrich Hart)

Heimliche Aufforderung (John Henry Mackay)

Morgen (John Henry Mackay)

***

R. Schumann: Liederkreis, op. 39 (Joseph von Eichendorff)

In der Fremde

Intermezzo

Waldesgespräch

Die Stille

Mondnacht

Schöne Fremde

Auf einer Burg

In der Fremde

Wehmut

Zwielicht

Im Walde

Frühlingsnacht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor:jutarnji.hr

Related posts

U Župi Sv. Josipa održala se manifestacija Dana starijih osoba

Liburnia Jazz Festival – popusti za članove Matice umirovljenika

Dubrovnik je najljepša i najbolja kulturna destinacija

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com