Zdrava hrana

Vaši začini se neće sušiti i bit će duže svježi uz ove trikove

Nakon što se svježi začini uberu ostat će svježi samo dva dana, ali to je moguće produljiti. Peršin čuvajte u čaši vode u hladnjaku, a ružmarin u vlažnom kuhinjskom ručniku

Svježi začini pružaju bogate arome i okuse vašim jelima, ali njihov iznimno kratak životni vijek često prevari i one najiskusnije kuhare pa se posuše, a da ih niste stigli ni staviti u hranu.

No nije isto sa svim začinima. Tvrdi začini (s drvenim peteljkama) poput timijana i ružmarina drugačije se čuvaju od mekanih poput peršina, mente ili bosiljka, piše Daily Mail.

Fotolia | Autor: Fotoliafoto: Fotolia

Mekani začini, poput bosiljka, peršina i bosiljka trebaju se odmah nakon kupnje staviti uspravno u čašu napunjenu s 2,5 cm vode i spremiti u hladnjak.

Tvrdi začini će izdržati mnogo dulje ako ih nakon otpakiravanja iz ambalaže zamotate u list vlažnog kuhinjskog ručnika i pospremite u ziplock vrećicu.

Drugi trik je da nakon korištenja preostale začine nasjeckate na sitno i zamrznete u kockicama leda. Kad kuhate samo stavite kockicu leda sa začinima u jelo. Ako ne želite razvodniti hranu, začine se može zamrznuti i u rastopljenom maslacu ili maslinovom ulju.

Ako želite da vam zelena salata ostane duže zelena i hrskava treba je pospremiti u staklenku koja se može hermetički zatvoriti i staviti u hladnjak. prenosi

Related posts

Jabučni ocat – Stoljetni životni eliksir

Stručnjaci kažu da su ovo nužni koraci za snižavanje kolesterola

Bogatstvo špinata

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com