Zanimljivosti

Uvedite reda u kuću! Evo kako se riješiti nepotrebnih stvari…

Novogodišnji detoks doma započnite od uvođenja reda u ormare i ladice te napravite generalno čišćenje u domu. Odmah ćete se osjećati bolje i lakše disati – i vi i vaš prostor

Krenite od najzahtjevnijeg posla, a to je odjeća. Ovdje je situacija kao i u nogometu. Nije neka sreća sjediti na klupi dok drugi igraju.
Ako u ormaru imate majica i hlača koje su nekoliko sezona “presjedile na klupi”, najbolje je da ih pošaljete u drugi klub – prijateljici, sestri ili nekome kome će dobro doći.

Naravno, vodite brigu o tome da je odjeća koju dajete nekome uredna i čista. Stari i izlizani donji veš bacite, a rasparene čarape iskoristite za poliranje namještaja i brisanje prašine.

Staro pravilo kaže da treba imati tri garniture posteljine. Jedna je na krevetu, druga u pranju, a treća – rezervna u ormaru. Od onih starih pamučnih napravite krpe za brisanje prozora i laštenje podova. Onu u kojoj ste spavali dok ste živjeli s cimericama bacite. Ako je to baš jako teško, odrežite komadić pa od njega napravite vrećicu za lavandu koju ćete staviti u ormar.

foto: Dreamstime

Riješite se i starih predmeta koji vam ne znače ništa ili samo skupljaju prašinu. Samo vam stvaraju pritisak. Olakšajte si i riješite ih se. Reciklirajte ih ili dajte nekome koga popravljanje opušta.piše

Operite prozore i stavite nove zavjese, niste ni svjesni koliko će ta mala promjena osvježiti prostor u kojem živite. Pobrinite se da na njima budu žive boje jer će to razigrati cijeli prostor. Novi miris u obliku svijeća ili eteričnih ulja svakako je nešto što će osvježiti zimski “ustajali” prostor i pomoći vam da se lakše prihvatite posla, a nakon toga se pošteno opustite uz romantičnu atmosferu.

KAO NOVA!Super trik kako očistiti jako prljavu pećnicu bez kemikalija

Za toplu atmosferu

Nakon što detaljno očistite kupaonicu, ukrasite je novim, mirisnim dodacima koji će joj podariti dašak svježine. Uživajte u kupki uz svjetlost svijeća, mirise i vaze s cvijećem koji stvaraju topli ugođaj.

 

Related posts

Ministrica Bernardica – samo jedna u nizu Hrvatica koje ljube starije

Pogledajte koji su trenutno najbolji i najsigurniji domovi za starije i nemoćne? Ovdje ima i toplica za rehabilitaciju…

Pozitivan stav- ne započni dan bez njega

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com