"> Usporava starenje, smanjuje stres, oblikuje tijelo i čini nas sretnijima - a za njega nikad nije kasno! - Treća dob i 50+
">
Aktivnosti Lifestyle

Usporava starenje, smanjuje stres, oblikuje tijelo i čini nas sretnijima – a za njega nikad nije kasno!

Uz tjelesnu rekreativnu aktivnost, ples će vam donijeti i zabavu, druženje i nova poznanstva te, ako vam je to do sad bila slabija strana – ojačati i samopouzdanje!

Možda je baš to ono što će održavati vašu formu, dobro raspoloženje i biti razlog za veselje? Jeste li, razmišljajući o tjelesnoj aktivnosti, pomislili na ples? Razloga koji idu u prilog toj ideji je puno: osim što je dobar za srce, mišiće i kapacitet pluća, ples će vas pomladiti.

I nemojte podcjenjivati učinke plesa na tijelo; napori plesača (mišići i disanje) mogu biti jednaki onima u bicikliranju, trčanju ili plivanju.

 

Ples je posebno dobar izbor za žene u menopauzi ili postmenopauzi jer održava dobro stanje kostiju. Osim toga, pomaže podmazivanju zglobova pa tako sprečava artritis. Uz jačanje izdržljivosti, pomaže i u trošenju kalorija (koliko, ovisi o vrsti plesa i intenzitetu).

Toliko dobrobiti za cijelo tijelo

Još nešto, ali ne manje bitno: ples će poboljšati i vaše pamćenje jer je učenje plesnih koraka odlična vježba za mozak. Naravno, ples poboljšava i reflekse, koordinaciju, balans tijela…

Uz ples ćete, uz tjelesnu rekreativnu aktivnost, dobiti i zabavu, druženje i nova poznanstva. Smanjit ćete stres i ojačati samopouzdanje. I nemojte misliti: “Sve je to divno, ali za mene je kasno”. Nikada nije kasno!prenosi

DOBROBITI PLESA

● oslobađa hormone sreće

● usporava starenje

● poboljšava koncentraciju i koordinaciju

● opušta i poboljšava raspoloženje

● smanjuje stres i napetost

● oblikuje tijelo

● održava kondiciju

● pomaže pri mršavljenju

● djeluje na pravilno držanje

● povećava snagu i gipkost

ŠTO ZNATI I NA ŠTO PAZITI

I kod plesa vrijedi pravilo: zagrijavanje prije i dobro istezanje poslije. Dovoljno vode, prije, za vrijeme i poslije plesa. Između plesnih satova osigurajte tijelu odmor. Trudite se da tehnike i korake svladavate na ispravan način.

Povezane vijesti

Radnici zbog nepravilnosti u doživotnom stažu kažnjeni nižim mirovinama

Administrator

Što možemo stvoriti ručnim radom. Dođite i družite se s nama

Administrator

Mi Samoborci imamo sreću s mjestom u kojem živimo, ali…

Administrator

Ne čekajte da vam život donese ono što želite, idite sami prema tome

Administrator

Rijetke Nike patike za trčanje dosegle cijenu višu od 400,000 dolara na aukciji

Administrator

Čuvanje tajne o traumi iz djetinjstva nikad ne završi dobro, a ovi simptomi to jasno pokazuju

Administrator