"> Uspomene na srdačni prijem - Treća dob Hrvatska
">
Aktivnosti

Uspomene na srdačni prijem


DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA: Uspomene na srdačni prijem

Članovi SUH-a Dubrovačko-neretvanske županije boravili su še­sti put zaredom, u Banji Vrućica u Tesliću, BiH.

Na putu su se prisjetili ranijih posjeta banjalučkom biskupu Franji Komarici kada su mu prvi put poklonili konavoski vez te drugi put kip Svetog Vlaha, kao i ostale poklone za Hrvate u banjalučkoj enklavi. Prisjetili su se srdačnog prijema domaćina, koji im je ostao u neizbri­sivom sjećanju.

Ove godine posjetili su banjalučki franjevački samostan Marija Zvijezda, gdje su kupili poznati sir trapist, kojeg proizvode lokalni franjevci. Posjetili su i Tešanj, Etno selo Usoru, Jelak i ostala mjesta u okruženju. U odlasku i na povratku su svratili u Jablanicu na janje­tinu s ražnja. Samim boravkom u Banji Vrućica gdje su se kupali, ali i provodili terapije, kao i obično bili su iznimno zadovoljni te su svi suglasni kako se to višednevno tradicionalno druženje u toplicama treba ponoviti i sljedeće godine.

Dubrovačko-neretvanski umirovljenici su također otišli na jednodnevni izlet u Mostar i   Vrapčiće, gdje su kupili prigodne namirnice. Nakon razgledavanja Mostara i posebno im drage šetnje preko Starog mosta, ručali su u Carting klubu u Mostaru te se vrlo zadovoljni vratili svojim kućama.

Ante Mandić

 

putovanja za umirovljenike

Bojite li se epidemije koronavirusa?

Povezane vijesti

Kako je drugi stup pojeo mirovine

Administrator

„Sredi svoju kuću prije nego počneš kritizirati svijet“ – 12 pravila za život najpoznatijeg kliničkog psihologa

Administrator

‘DAJMO MU DA RADI I ZARADI!’ Cijeli život samo troši obiteljsko bogatstvo, a sad je zbog dugova ostao bez svega i postao predmet sprdnje na internetu

Administrator

U kući 81-godišnjaka pronađen čitav arsenal oružja, streljiva i eksploziva

Administrator

Prvi i osnovni simptom srčanog udara je snažna bol! Naučite je prepoznati

Administrator

Josip Aladrović: Netko mi podmeće aferu SMS i sređivanje mirovina!

Administrator