• Naslovnica
  • Društvo
  • Uskoro počinje 2. konferencija o palijativnoj skrbi “Suradnjom do kvalitete u palijativnoj skrbi”
Društvo Palijativna skrb

Uskoro počinje 2. konferencija o palijativnoj skrbi “Suradnjom do kvalitete u palijativnoj skrbi”

palijativna skrb

Pozivamo Vas  na 2. konferenciju o palijativnoj skrbi  s međunarodnim sudjelovanjem “Suradnjom do kvalitete u palijativnoj skrbi”, koja će se održati u Hotelu Park Plaza Histria u Puli, od 14. do 16. listopada 2016., u organizaciji Istarskih domova zdravlja i Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora.

Brojni izrazi podrške koje smo dobili nakon prve konferencije uvjerili su nas da je vrijedno truda upustiti se u organizaciju nove. Vjerujemo da će ova konferencija biti još kvalitetnija i sadržajnija, prvenstveno zbog iskustva kojeg smo stekli organizacijom prve, ali i zbog činjenice da je palijativna skrb trenutno najdinamičniji dio hrvatskog zdravstva. Sve veći broj ustanova i stručnjaka uključuje se u sustav palijativne skrbi, a u mnogim se sredinama razvijaju zajednički projekti u kojima sudjeluje zdravstvo, socijalna skrb i udruge građana, stoga očekujemo još više kvalitetnih istraživanja i prezentacija.

Na konferenciji će, uz vodeće stručnjake, govoriti eminentni stručnjaci iz Austrije, Italije, Velike Britanije i Slovenije.

Posebna sekcija bit će posvećena organizacijskim pitanjima oko kojih ima najviše prijepora: pitanje koordinatora palijativne skrbi, kompetencija liječnika i sestre u palijativnoj medicini, suradnja izvanbolničke i bolničke palijativne skrbi. Vjerujemo da će se pozivu odazvati i predstavnici ministarstava i drugih institucija kojima je palijativna skrb u nadležnosti, da zajedno približimo stavove i usuglasimo se o ključnim pitanjima za daljnji razvoj palijativne skrbi u Hrvatskoj.

Skup ove godine traje tri dana tako da će svi koji imaju što reći o palijativi za to dobiti priliku, a bit će vremena za još bogatiji društveni program.

U nadi da ćemo se naći u Puli, učiti jedni od drugih i ugodno se družiti, najsrdačnije vas pozdravljamo!

Dr. Ante Ivančić, Predsjednik organizacijskog odbora
Dr. sci. Julijana Franinović-Marković, Predsjednica programskog odbora
Dr. Vlasta Vučevac, Predsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu

Related posts

Počinje isplata mirovina za ožujak 2016.

Pustinjska ruža ili prva dama pakla? Dok su ljudi umirali, ona je trošila milijune u šopingu

U fokusu: Deset gafova ministra Nakića

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com