Uskoro počinje 2. konferencija o palijativnoj skrbi “Suradnjom do kvalitete u palijativnoj skrbi”

Pozivamo Vas  na 2. konferenciju o palijativnoj skrbi  s međunarodnim sudjelovanjem “Suradnjom do kvalitete u palijativnoj skrbi”, koja će se održati u Hotelu Park Plaza Histria u Puli, od 14. do 16. listopada 2016., u organizaciji Istarskih domova zdravlja i Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora.

Brojni izrazi podrške koje smo dobili nakon prve konferencije uvjerili su nas da je vrijedno truda upustiti se u organizaciju nove. Vjerujemo da će ova konferencija biti još kvalitetnija i sadržajnija, prvenstveno zbog iskustva kojeg smo stekli organizacijom prve, ali i zbog činjenice da je palijativna skrb trenutno najdinamičniji dio hrvatskog zdravstva. Sve veći broj ustanova i stručnjaka uključuje se u sustav palijativne skrbi, a u mnogim se sredinama razvijaju zajednički projekti u kojima sudjeluje zdravstvo, socijalna skrb i udruge građana, stoga očekujemo još više kvalitetnih istraživanja i prezentacija.

Na konferenciji će, uz vodeće stručnjake, govoriti eminentni stručnjaci iz Austrije, Italije, Velike Britanije i Slovenije.

Posebna sekcija bit će posvećena organizacijskim pitanjima oko kojih ima najviše prijepora: pitanje koordinatora palijativne skrbi, kompetencija liječnika i sestre u palijativnoj medicini, suradnja izvanbolničke i bolničke palijativne skrbi. Vjerujemo da će se pozivu odazvati i predstavnici ministarstava i drugih institucija kojima je palijativna skrb u nadležnosti, da zajedno približimo stavove i usuglasimo se o ključnim pitanjima za daljnji razvoj palijativne skrbi u Hrvatskoj.

Skup ove godine traje tri dana tako da će svi koji imaju što reći o palijativi za to dobiti priliku, a bit će vremena za još bogatiji društveni program.

U nadi da ćemo se naći u Puli, učiti jedni od drugih i ugodno se družiti, najsrdačnije vas pozdravljamo!

Dr. Ante Ivančić, Predsjednik organizacijskog odbora
Dr. sci. Julijana Franinović-Marković, Predsjednica programskog odbora
Dr. Vlasta Vučevac, Predsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu

Možda će Vas zanimati...

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *