"> Uskoro počinje 2. konferencija o palijativnoj skrbi “Suradnjom do kvalitete u palijativnoj skrbi” - Treća dob i 50+
">
Društvo Palijativna skrb

Uskoro počinje 2. konferencija o palijativnoj skrbi “Suradnjom do kvalitete u palijativnoj skrbi”

palijativna skrb

Pozivamo Vas  na 2. konferenciju o palijativnoj skrbi  s međunarodnim sudjelovanjem “Suradnjom do kvalitete u palijativnoj skrbi”, koja će se održati u Hotelu Park Plaza Histria u Puli, od 14. do 16. listopada 2016., u organizaciji Istarskih domova zdravlja i Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora.

Brojni izrazi podrške koje smo dobili nakon prve konferencije uvjerili su nas da je vrijedno truda upustiti se u organizaciju nove. Vjerujemo da će ova konferencija biti još kvalitetnija i sadržajnija, prvenstveno zbog iskustva kojeg smo stekli organizacijom prve, ali i zbog činjenice da je palijativna skrb trenutno najdinamičniji dio hrvatskog zdravstva. Sve veći broj ustanova i stručnjaka uključuje se u sustav palijativne skrbi, a u mnogim se sredinama razvijaju zajednički projekti u kojima sudjeluje zdravstvo, socijalna skrb i udruge građana, stoga očekujemo još više kvalitetnih istraživanja i prezentacija.

Na konferenciji će, uz vodeće stručnjake, govoriti eminentni stručnjaci iz Austrije, Italije, Velike Britanije i Slovenije.

Posebna sekcija bit će posvećena organizacijskim pitanjima oko kojih ima najviše prijepora: pitanje koordinatora palijativne skrbi, kompetencija liječnika i sestre u palijativnoj medicini, suradnja izvanbolničke i bolničke palijativne skrbi. Vjerujemo da će se pozivu odazvati i predstavnici ministarstava i drugih institucija kojima je palijativna skrb u nadležnosti, da zajedno približimo stavove i usuglasimo se o ključnim pitanjima za daljnji razvoj palijativne skrbi u Hrvatskoj.

Skup ove godine traje tri dana tako da će svi koji imaju što reći o palijativi za to dobiti priliku, a bit će vremena za još bogatiji društveni program.

U nadi da ćemo se naći u Puli, učiti jedni od drugih i ugodno se družiti, najsrdačnije vas pozdravljamo!

Dr. Ante Ivančić, Predsjednik organizacijskog odbora
Dr. sci. Julijana Franinović-Marković, Predsjednica programskog odbora
Dr. Vlasta Vučevac, Predsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu

Povezane vijesti

Zbog demencije zaboravio da je oženjen svojom suprugom pa učinio nešto što se ne doživi svaki dan

Administrator

Toplice Lipik – Na izvoru zdravlja!

Administrator

Može li se zaista živjeti kao da nas nitko ne gleda i bez zabrinjavanja o ostavljanju dojma…

Administrator

Arheološko otkriće na obali Normandije: Pronašli nove dokaze o neandertalcima

Administrator

Prije 20 godina umro je Gojko Šušak. Da je poživio, bio bi optužen za ratne zločine

Administrator

5 stereotipa o starenju

Administrator