"> Uskoro počinje 2. konferencija o palijativnoj skrbi “Suradnjom do kvalitete u palijativnoj skrbi” - Treća dob Hrvatska
">
Društvo Palijativna skrb

Uskoro počinje 2. konferencija o palijativnoj skrbi “Suradnjom do kvalitete u palijativnoj skrbi”

palijativna skrb

 

Pozivamo Vas  na 2. konferenciju o palijativnoj skrbi  s međunarodnim sudjelovanjem “Suradnjom do kvalitete u palijativnoj skrbi”, koja će se održati u Hotelu Park Plaza Histria u Puli, od 14. do 16. listopada 2016., u organizaciji Istarskih domova zdravlja i Hrvatskog društva za palijativnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora.

Brojni izrazi podrške koje smo dobili nakon prve konferencije uvjerili su nas da je vrijedno truda upustiti se u organizaciju nove. Vjerujemo da će ova konferencija biti još kvalitetnija i sadržajnija, prvenstveno zbog iskustva kojeg smo stekli organizacijom prve, ali i zbog činjenice da je palijativna skrb trenutno najdinamičniji dio hrvatskog zdravstva. Sve veći broj ustanova i stručnjaka uključuje se u sustav palijativne skrbi, a u mnogim se sredinama razvijaju zajednički projekti u kojima sudjeluje zdravstvo, socijalna skrb i udruge građana, stoga očekujemo još više kvalitetnih istraživanja i prezentacija.

Na konferenciji će, uz vodeće stručnjake, govoriti eminentni stručnjaci iz Austrije, Italije, Velike Britanije i Slovenije.

Posebna sekcija bit će posvećena organizacijskim pitanjima oko kojih ima najviše prijepora: pitanje koordinatora palijativne skrbi, kompetencija liječnika i sestre u palijativnoj medicini, suradnja izvanbolničke i bolničke palijativne skrbi. Vjerujemo da će se pozivu odazvati i predstavnici ministarstava i drugih institucija kojima je palijativna skrb u nadležnosti, da zajedno približimo stavove i usuglasimo se o ključnim pitanjima za daljnji razvoj palijativne skrbi u Hrvatskoj.

Skup ove godine traje tri dana tako da će svi koji imaju što reći o palijativi za to dobiti priliku, a bit će vremena za još bogatiji društveni program.

U nadi da ćemo se naći u Puli, učiti jedni od drugih i ugodno se družiti, najsrdačnije vas pozdravljamo!

Dr. Ante Ivančić, Predsjednik organizacijskog odbora
Dr. sci. Julijana Franinović-Marković, Predsjednica programskog odbora
Dr. Vlasta Vučevac, Predsjednica Hrvatskog društva za palijativnu medicinu

S kojim problemima se najčešće suočavate?

Povezane vijesti

Starački dom kao najteža odluka za djecu

Administrator

Nema smještaja u domu za „uzdržavane”

Administrator

Ovo su ljudi koji su spasili malene Talijane nakon trovanja na brodu: Kada su došli, točno smo znali što treba raditi. I nitko nije pitao koliko je sati i plaćaju li se prekovremeni

Administrator

Opća bolnica Varaždin zahvalila donatorima na prikupljenih 850 tisuća kuna

Administrator

Popis stanovništva 2021.godine vjerojatno je posljednji koji će se obavljati obilazeći ljude

Administrator

Šprajc raskrinkao HTV nakon godina šutnje: ‘Ovo je najveći problem!’

Administrator