"> Upoznajte ljudinu Nediljka Domandžića (65): Putujem sto kilometara iz Vrgorca u Split samo da bih mogao darovati krv. I tako već 102 puta! - Treća dob i 50+
">
Naše priče Zanimljivosti

Upoznajte ljudinu Nediljka Domandžića (65): Putujem sto kilometara iz Vrgorca u Split samo da bih mogao darovati krv. I tako već 102 puta!

photo:slobodnadalmacija

Hrvatski branitelj i jedan od utemeljitelja vrgoračkog DVD-a, Nediljko Domandžić Njeza, nastavlja i dalje spašavati ljudske živote. Domandžić je kao dobrovoljni davatelj krvi dao u Splitu krv 102. put što je nezabilježen slučaj za vrgoračke prilike.

Sve je počelo 70-ih godina u bivšoj vojsci kad je prvi put dao spasonosnu tekućinu, a još se intenzivnije nastavilo tijekom Domovinskog rata. U to vrijeme odlazio je u splitsku i mostarsku bolnicu, gdje su bile potrebe za velikim količinama kojima su spašavani ljudski životi kako prenosi slobodnadalmacija.hr

Zbog svoje humanosti 2004. godine proglašen je i počasnim građaninom Vrgorca. No, ovaj prilično skroman čovjek ne pati od priznanja i titula, ali je jako osjetljiv na nepravdu. Dosad je krv davao u sklopu akcija koje je organizirala Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

– Ne mogu više s policijom davati krv jer sam napunio 65 godina i moram doći na odjel u bolnicu. Nije mi problem upaliti automobil i vozite se 100 kilometara do Splita kako bih dao krv.

Sretan sam da mogu spasiti nečiji život, mislim da sam dao krv više od 102. puta jer mi neka davanja nisu upisali. Do kad namjeravam davati krv? Pa, dok god me zdravlje bude služilo neću prestati – kazao je Domandžić.

Povezane vijesti

Naše zdravlje je u našim rukama

Administrator

Slave 70. godišnjicu: Tjerali su me kada bih došao u njeno selo

Administrator

Život u bijedi. Na -10 kopa po smeću i traži boce

Administrator

LAŽNA BANKARICA PONOVNO HARA TREŠNJEVKOM: Nemoćnoj 79-godišnjakinji ukrala između sto i dvjesto tisuća kuna

Administrator

LJEPOSAVA BARANOVIĆ NAJSTARIJA JE PACIJENTICA NA ONKOLOGIJI Pobijedila je metastatski karcinom u 93. godini! U HZZO-u U ČUDU: Zar je baka još živa?

Administrator

Pretukao staricu zbog drva: ‘Iz uha joj je išla krv, bila je plava’

Administrator