"> Upoznajte ljudinu Nediljka Domandžića (65): Putujem sto kilometara iz Vrgorca u Split samo da bih mogao darovati krv. I tako već 102 puta! - Treća dob Hrvatska
">
Naše priče Zanimljivosti

Upoznajte ljudinu Nediljka Domandžića (65): Putujem sto kilometara iz Vrgorca u Split samo da bih mogao darovati krv. I tako već 102 puta!

 

photo:slobodnadalmacija

Hrvatski branitelj i jedan od utemeljitelja vrgoračkog DVD-a, Nediljko Domandžić Njeza, nastavlja i dalje spašavati ljudske živote. Domandžić je kao dobrovoljni davatelj krvi dao u Splitu krv 102. put što je nezabilježen slučaj za vrgoračke prilike.

Sve je počelo 70-ih godina u bivšoj vojsci kad je prvi put dao spasonosnu tekućinu, a još se intenzivnije nastavilo tijekom Domovinskog rata. U to vrijeme odlazio je u splitsku i mostarsku bolnicu, gdje su bile potrebe za velikim količinama kojima su spašavani ljudski životi kako prenosi slobodnadalmacija.hr

Zbog svoje humanosti 2004. godine proglašen je i počasnim građaninom Vrgorca. No, ovaj prilično skroman čovjek ne pati od priznanja i titula, ali je jako osjetljiv na nepravdu. Dosad je krv davao u sklopu akcija koje je organizirala Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

– Ne mogu više s policijom davati krv jer sam napunio 65 godina i moram doći na odjel u bolnicu. Nije mi problem upaliti automobil i vozite se 100 kilometara do Splita kako bih dao krv.

Sretan sam da mogu spasiti nečiji život, mislim da sam dao krv više od 102. puta jer mi neka davanja nisu upisali. Do kad namjeravam davati krv? Pa, dok god me zdravlje bude služilo neću prestati – kazao je Domandžić.

S kojim problemima se najčešće suočavate?

Povezane vijesti

Nervozni ste i muči vas nesanica? Valerijana bi vas mogla umiriti i opustiti

Administrator

NOVO UPOZORENJE ZBOG LAŽNIH NAGRADNIH IGARA: ‘Budite oprezni s osobnim podacima, posebno na internetu’

Administrator

Život počinje tek onda kada prestaneš ugađati drugima, ta ne ugađaš uvijek ni sebi!

Administrator

Cijene odletjele: Živimo 21,4% skuplje nego prije 12 godina

Administrator

Njegujete osobu s oslabjelim mjehurom?

Administrator

Nije mit – seks će usporiti starenje čak i ako u njemu ne uživate!

Administrator