"> Uplate na godišnjoj razni ne moraju biti redovne i ne postoji minimalni iznos koji je potrebno uplatiti. O čemu je riječ? - Treća dob Hrvatska
">
Aktivnosti Društvo Mirovine

Uplate na godišnjoj razni ne moraju biti redovne i ne postoji minimalni iznos koji je potrebno uplatiti. O čemu je riječ?

 

Do nedavno, većina se umirovljenika odlučila za štednju za “crne dane” u obliku klasične bankovne štednje, tradicionalne “čarape” ili osiguranja, no u posljednje vrijeme, odnosno od ukidanja poreza na isplate iz dobrovoljnog, tj. trećeg stupa, sve se više njih odlučuje za štednju u dobrovoljnim mirovinskim fondovima. Zašto? Evo razloga.

Prvi razlog zbog kojeg se umirovljenici sve više odlučuju za ovakav oblik štednje jest premali iznos mirovina koji im ne omogućuje dostojanstven život. Kod dobrovoljnih mirovinskih uplata, državni poticaji iznose 750 kuna godišnje, ukoliko godišnja uplata iznosi 5.000 kuna, odnosno 15 posto. Također, tajna je u dugoročnosti, odnosno u što dužem vremenskom roku štednje.

Ovakav će oblik štednje država sve više poticati pa se sukladno tome očekuju i veće olakšice i poticaji. štednju je moguće prekinuti. Štednju je u svakom trenutku moguće prekinuti, a sredstva koja ste već uplatili ostaju i dalje na računu.

Vijesti:

Krenimo na put sa zadovoljstvom
ŠOKANTNI VIDEO: Prljava tajna mesne industrije
Najveća faca među umirovljenicima

Uplatom od 500 kuna mjesečno tijekom 10 godina, buduću mirovinu možete puno uvećati s i sve to uz prosječni prinos od tri posto te uz državne poticaje. Nažalost, ta štednja ipak nije dostupna svima jer se njome većinom služe ljudi s većim plaćama koji će imati iznadprosječne mirovine pa im je manji problem izdvojiti 500 kuna mjesečno za ovaj oblik štednje. Neki to, zbog malih primanja, nisu u mogućnosti.

S kojim problemima se najčešće suočavate?

Povezane vijesti

Biraj mudro do čega ti je stalo

Administrator

Pčele ubrzano izumiru

Administrator

Hrvatska stranka umirovljenika kao četvrti izbor birača

Administrator

Vukušić: Domovi u Hrvatskoj – pohlepa uz blagoslov politike i nadležnih!

Administrator

ZAŠTO VAS LIJEČNICI NE UPUĆUJU U VAŠA PRAVA?

Administrator

Dom za starije i nemoćne osobe NOVINŠČAK – destinacija izvrsnosti i kvalitete života zlatne dobi

Administrator