• Naslovnica
  • Društvo
  • Unuk iz pakla: Splićanin maltretirao 87-godišnju baku od koje je žicao novac, podivljao kada nije prodala stan pa joj slomio rebra
Društvo

Unuk iz pakla: Splićanin maltretirao 87-godišnju baku od koje je žicao novac, podivljao kada nije prodala stan pa joj slomio rebra

Zbog nasilja nad svojom bakom koju je teško ozlijedio, 34-godišnji Toni V.iz Splita nepravomoćno je na splitskom Općinskom sudu osuđen na dvije godine bezuvjetnog zatvora.

Osuđen je jer je od 30. svibnja 2015. do 3. svibnja 2016. godine u alkoholiziranom stanju prijetio i vrijeđao svoju 87-godišnju baku, čime ju je ponizio i kod nje izazvao strah. Govorio joj je da je lažljivica, škrtica i prevarantica koja radi protiv njega te je tražio da mu da novac, a u svibnju prošle godine šakom ju je udario u rebra. Od udarca su nesretnoj starici dva rebra pukla.

Osim zatvorske kazne dobio je i sigurnosnu mjeru dvogodišnjeg obveznog psihosocijalnog tretmana. Toni je na suđenju kazao da je istina da je od srpnja 2013. do 3. svibnja 2016. godine pijan u više navrata svoju baku vrijeđao i nazivao pogrdnim nazivima govoreći joj da je „lažljivica, škrtica i prevarantica“ te tražio od nje novac.

Negirao je da joj je ikada rekao da je kurva ili da joj je ikad prijetio da će je ubiti. Nije je htio zastrašiti i poniziti, nego je, kazao je u obrani, bio revoltiran zbog toga što mu je baka obećala da će prodati stan i dala mu je punomoć da on to napravi u njezino ime, a da će mu ona dati pola novca da se može situirati.

No, prodaja se iskomplicirala, što ga je razbjesnilo. Što se tiče udaranja, rekao je da se toga dana derao na nju i vrijeđao je, no da je nije udario, negu se zaletio prema njoj i dotaknuo je rukom u trbuh, a da je ona pala, odnosno da se poskliznula i pri tome glavom udarila u krevet.

‘Laže i mulja’

Baka je, pak, na sudu kazala kako joj je suprug preminuo 2011. godine, a godinu dana prije s njom je počeo živjeti unuk Toni. Rekla je kako on često zna, ako ga bilo tko naljuti, iskazivati bijes prema njoj i to tako da joj govori da je lažljivica, prevarantica i škrtica i da se dere na nju.

Posvjedočila je da se ne sjeća da joj je ikada prijetio da će je ubiti, a da mu je davala novac često, i to dobrovoljno, jer mu je htjela pomoći. Sama je, veli, odredila da će stan nakon suprugove smrti prodati i da će pola novca dati unuku da može sebi kupiti manji stan.

No, iako su imali dva kupca, stan zbog nekih parnica nisu mogli prodati, a njezin je unuk to znao, no govorio joj je da laže i da mu “mulja”. Što se tiče načina na koji je ozlijeđena, rekla je na sudu da se ne sjeća je li se poskliznula pa udarila negdje glavom i rebrima ili ju je Toni udario.piše

Vijesti

Strašno. Umrla je u mukama…

Što je ono što svima izmami osmijeh na lice?

 

Related posts

HITNA POMOĆ

Što spaja narode regije? Treća dob na Slovenskom sajmu “Tretje življensko obdobje”

Oni koji imaju kradu jako lako

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com