• Naslovnica
  • Društvo
  • Spriječimo diskriminaciju starijih na tržištu rada. Kako to učiniti?
Društvo

Spriječimo diskriminaciju starijih na tržištu rada. Kako to učiniti?

Nacionalni medij Treća dob je shvatio važnost položaja rada umirovljenika.

Kada uđu u nezaposlenost, stariji ljudi u njemu i ostaju. Nezaposlenost starijih osoba se u posljednjih nekoliko godina ubrzano povećava. U usporedbi s ostalim dobnim skupinama, radnici stariji od 50 godina imaju daleko veću stopu rasta nezaposlenosti. K tomu, kad jednom postanu nezaposleni (što se sve češće događa zbog ponovno učestalijih stečajeva), ta skupina redovito prelazi u dugotrajnu nezaposlenost, s vrlo malim šansama da se vrati u zaposlenost.

Postoje mnoge poteškoće pri zapošljavaju osoba starije dobi.U uvjetima kada ponuda radne snage uvelike premašuje njezinu potražnju (a što je već duže vrijeme slučaj u našoj zemlji), nekim skupinama, a tu svakako spadaju i stariji radnici, potrebna je posebna pomoć na tržištu rada. Stoga je pri definiranju politike zapošljavanja, kako na nacionalnoj tako i na regionalnoj razini, ovoj ugroženoj skupini mi posvećujemo posebnu pozornost u smislu aktivnog traženja provođenja posebnih programa za poticanje njihova zapošljavanja. To ćemo čini kroz politike okvire u smislu raznih državnih poticaja poslodavcima kao i manjih poreznih olakšica. Stoga smo osnovali prvi Hrvatski umirovljenički servis. Učlanite se i spriječimo diskriminaciju starijih na tržištu rada.

Umirovljenički servis je djelatnost Nacionalnog medija Treće dobi putem koje se posreduje i omogućuje privremeno ili povremeno zapošljavanje 50+ te umirovljenicima u Republici Hrvatskoj.

 

 

Javite nam se:

mojposao@ trecadob.com

kontakt broj 095 211 8777 

Related posts

Zašto je važno nalaziti se u sveobuhvatnom i europskom katalogu domova za starije na nacionalnom mediju Treća dob?

Predstavnici umirovljenika u Saboru i Vladi

Unuk iz pakla: Splićanin maltretirao 87-godišnju baku od koje je žicao novac, podivljao kada nije prodala stan pa joj slomio rebra

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com