Aktivnosti Društvo Mirovine

Umirovljenici povećanje mirovina nisu ni osjetili

“Sve je to priprema za izbore, stvaranje imidža aktualne vlasti da misli o umirovljenicima. Sramota je to, to je malo.”- ovo su riječi umirovljenika Zlatka koji je osam godina u invalidskoj mirovini.

Umirovljenici su komentirali povećanje mirovina za 2,44 posto za koje smatraju da je neprimjetno jer nekoliko desetaka kuna više ne radi im veliku promjenu u financijskom smislu.

Umirovljenica Željka rekla je kako nije primijetila da su se mirovine mnogo povećale u posljednjih nekoliko godina te da su višestruko manje nego plaće.

“Mene brinu povlaštene mirovine koje se isplaćuju iz mirovinskog sustava, a trebale bi se odvojiti od nas koji smo svoje zaradili isključivo radom.”- rekao je 69-godišnji Duško.

Vijesti:

Što je ono što svima izmami osmijeh na lice?
Srednjoškolci i reforme
Kako si točno pomoći ako si anemičan?

Umirovljenica Milica kazala je kako su mirovine, nakon plaćanja režija, dovoljne samo za golu egzistenciju te kako se ona i njezin muž osjećaju jadno po tom pitanju.

Umirovljenici će većinom dobiti povišicu od 50 kuna ili čak i manje što mnogi od njih smatraju smiješnim i ne vide kako će im to pomoći da prožive dostojanstvenu starost.

Povezane vijesti

Lakše zapošljavanje starijih od 50 godina

Idete u mirovinu? Ovako ćete se najbolje pripremiti

Bojite se demencije? Zaštitite mozak od propadanja u 5 jednostavnih koraka

Imate švicarsku mirovinu? Možete biti još bogatiji!

Što se može kupiti na tržnici za povišicu mirovine?

Udruga umirovljenika Rasinja: Među najaktivnijima u županiji