"> Uginuo vam je kućni ljubimac? Od sada ćete ga moći pretvoriti u biser - Treća dob Hrvatska
">
Prijatelji životinja Zanimljivosti

Uginuo vam je kućni ljubimac? Od sada ćete ga moći pretvoriti u biserKućni ljubimci često postaju dio obitelji svojih vlasnika. Njihova ljubav prema životinjama je toliko velika da mnogi ne mogu pronaći utjehu kada uginu. Japanska kozmetička kompanija se dosjetila neobičnog načina na koji će vlasnici imati trajnu uspomenu na svoju životinju.

Naime, djeliće kostiju kućnog ljubimca pretvaraju u bisere od kojih izrade ogrlicu i na takav način vlasnici uvijek imaju svog kućnog ljubimca uza sebe.

Kompanija WBE sa sjedištem u Nagasakiju je razvila metodu uzgoja bisera od fragmenta kosti. Vlasnik kompanije Tomoe Masuda kaže: “Ako možemo utješiti vlasnike koji su izgubili svoje kućne ljubimce, bit će nam drago.”

Postoje mnogi načini na koji se ljudi pokušavaju nositi s gubitkom svog kućnog ljubimca. Tako su neki klonirali životinje, a taj postupak mnogo košta. Primjerice, u Seulu u Južnoj Koreji jedna kompanija nudi kloniranje pasa za 77 000 funti.

Komercijalni uzgoj bisera nije novina u Japanu. Taj postupak su razvili prije jednog stoljeća. Ipak, do sada se nitko nije sjetio da od kosti napravi biser.

Do ove ideje je došao prof. Yoshiki Matsushita koji je bio neutješan kada mu je uginuo pas, desetogodišnje Jack Russel. “Svaki biser ima svoj karakter, kao što je i moj pas imao.”, rekao je.Djelić kosti se umota u smolu i umetne u kamenicu. Na takav način ga školjka neće odbaciti. Potom ona oblaže to strano tijelo kako bi ga prekrila i zaustavila iritaciju. Na takav način nastane biser.prenosi

On ostaje u školjici dok ne postane dovoljno velik da se može koristiti za izradu nakita. Proces izrade traje oko godinu dana, a biser košta oko 3300 funti.

Ova ideja nije ništa neobično kad se prisjetimo da se Japanci teško nose i s gubitkom umjetnih kućnih ljubimaca.

Bojite li se epidemije koronavirusa?

Povezane vijesti

Koliko je pametno pse i mačke hraniti vegetarijanski?

Administrator

Biraj mudro do čega ti je stalo

Administrator

8 znakova da ste JAKA OSOBNOST

Administrator

Koje su posljedice kroničnog zatvora?

Administrator

Puno toga se može napraviti od stare žvakaće gume

Administrator

Što su gljivične infekcije noktiju?

Administrator