"> U Rusiji je lansiran lijek za liječenje multiple skleroze - Treća dob Hrvatska
">
Invaliditet

U Rusiji je lansiran lijek za liječenje multiple skleroze


ŽELJELI STE ČUTI ŠTO KAŽU RUSI I SADA PROSUDITE SAMI KOLIKO SE UOPĆE TREBA TRUDITI..

Proizvodnja još dva inovativna proizvoda bit će locirana u Rusiji. Govorimo o jedinstvenom lijeku koji može zadržati teške, brzo progresivne vrste multiple skleroze. Osim toga, lijekovi za liječenje hemofilije počeli su se proizvoditi u rusiji. Sporazumi o lokalizaciji potpisani su u sklopu sve ruske GMP konferencije s međunarodnim sudjelovanjem, koja se održava u Svetlogorsku, Kaliningrad.

Lijek za liječenje multiple skleroze razvila je međunarodna inovativna tvrtka (Švicarska), a nema analoga na svjetskom i ruskom tržištu. Prema riječima šefa moskovskog odjela tvrtke Lars Nielsen, već je podnesena prijava za uključivanje lijeka u prolaz za liječenje bolesti siročadi. Priprema je na našoj strani. Ukupni broj oboljelih od multiple skleroze trenutno iznosi oko 150 tisuća ljudi, a teškog primarnog progresivnog oblika, za liječenje do kojeg do sada nije bilo učinkovitih lijekova, 4,5 tisuće.

Lava ruske tvrtke u kojoj će biti lokalizirana proizvodnja, Vasily Ignatiev, naglasio je da proizvodne i tehnološke mogućnosti ruskog sudionika projekta mogu osigurati lokalizaciju u skladu sa svim zahtjevima Pravila dobre proizvodne prakse (GMP), kao i skladištenje i distribuciju lijeka u cijeloj Rusiji. Naglasio je da ovo nije prvi zajednički projekt – švicarska je tvrtka lokalizirala proizvodnju 17 visokotehnoloških lijekova u našoj zemlji. Prva serija lijekova stići će na rusko tržište u rujnu 2020. godine.

Pored toga, međunarodna farmaceutska tvrtka u rusiji lokalizira i drugi lijek osmišljen za liječenje teške hemofilije. U osnovi, bit će u potrazi za liječenjem djece i njegova upotreba pomoći će dramatično poboljšati kvalitetu života mladih pacijenata, rekao je Vladimir Babiy, šef ruske tvrtke, partner u projektu lokalizacije.

Kao što je na konferenciji izjavio prvi zamjenik ministra industrije i trgovine Sergej Tsyb, zahvaljujući kompetentnoj zakonskoj regulativi farmaceutske industrije, ovaj segment gospodarstva ostaje jedan od najatraktivnijih međunarodnih farmaceutskih divova za ulaganje. Istovremeno, napomenuo je Tsyb, održavajući povoljne uvjete za lokalizaciju farmaceutske proizvodnje u Rusiji, velika se pažnja posvećuje podršci vlastitog inovativnog farmaceutskog razvoja, uključujući i one usmjerene na izvoz.

Konferenciji u Svetlogorsku prisustvovali su predstavnici regulatornih tijela iz različitih zemalja Europe (Mađarska, Hrvatska itd.), Afrike (Egipat), Latinske Amerike, Azije. Suradnja na području usklađivanja pravila i zahtjeva usvojenih u različitim zemljama jedan je od neophodnih uvjeta kako za prijenos stranih naprednih tehnologija na nas, tako i za izvoz novih ruskih cjepiva i lijekova.

Tekst: Irina Innokenty, Ivan Novak
Bojite li se epidemije koronavirusa?

Povezane vijesti

Ne postoji antibiotik za depresiju

Administrator

Prehrana kod autoimunih bolesti (Autoimuni Paleo Protokol)

Administrator

Bol

Administrator

Nije lako postati herojem multiple skleroze. Ovaj dečko sasvim sigurno je pravi heroj

Administrator

Rješavanje preostalih izazova kod multiple skleroze

Administrator

Problemi sa sluhom i MS

Administrator