"> U Danskoj će se iz privatnih mirovinskih fondova novac usmjeriti na zaštitu okoliša - Treća dob i 50+
">
Aktivnosti Ekologija Mirovine

U Danskoj će se iz privatnih mirovinskih fondova novac usmjeriti na zaštitu okoliša

Danci su odlučili veliki dio sredstava osiguranika izdvojiti za zaštitu okoliša u njihovoj državi. Tako će čak 50 milijardi dolara iz mirovinskih fondova biti investirano u “zelenu tranziciju”.

Cilj je u Danskoj smanjiti emisiju stakleničkih plinova za 70 posto do 2030.godine. To će se možda i moći ostvariti jer su privatni mirovinski fondovi u toj zemlji odlučili uložiti u zelenu imovinu tijekom naredna desetljeća.

“Sada trebamo raditi na tome da privučemo strane investitore. To je imperativ kako bismo zelenu tranziciju realizirali na globalnoj razini”, ovo su riječi danske premijerke iz redova socijaldemokrata, Mette Frederiksen koja je objavila cijelu odluku o ulaganju i rekla kako će se uložiti u energetsku infrastrukturu, zelene dionice i obveznice te energetski učinkovitu gradnju.

Vijesti:

Kada zastupa zastara za naplatu računa?
Koji su domovi za starije u Hrvatskoj a gdje se možeš sigurno smjestiti?
Produljenje vozačkih dozvola 1. dio

Novac će se uložiti u vjetroelektrane, solarnu energiju te ostale sustave skladištenja energije koji čuvaju okoliš, a krajnji je cilj postići transformaciju onih firmi koje nisu prijateljski naklonjene ideji o zaštiti okoliša.

 

Povezane vijesti

Bivša ministrica obrazovanja komentirala rad trenutne ministrice Divjak

Administrator

USKOK protiv šefice odjela u mirovinskom: Sređivala veće mirovine u zamjenu za mito

Administrator

Besplatni tečajevi nordijskog hodanja

Administrator

Tjelesnom aktivnošću do zdrave i aktivne starosti

Administrator

Kako ostati zdrav?

Administrator

“Kakvo smo mi društvo ako mi to hoćemo srušit. Ako srušimo, mirovine će biti manje, diskriminirat će se umirovljenici, koštat će više proračun”, rekao je Plenković.

Administrator