"> Tri bitna zahtjeva Sindikata na Vijeću umirovljenika i starijih osoba! - Treća dob i 50+
">
Aktivnosti Društvo Zanimljivosti

Tri bitna zahtjeva Sindikata na Vijeću umirovljenika i starijih osoba!

U Nacionalnom vijeću za umirovljenike i starije osobe Sindikat je umirovljenika preko svojih predstavnika  pokušao napraviti pritisak na Ministarstvo rada i mirovinskog sustava da u mirovinsku reformu uvrsti hitne mjere koje će zaustaviti siromaštvo starijih građana. To se nije ostvarilo, a borba za dostojanstveniji život umirovljenika nastavlja se. Zbog toga je SUH na Vijeću zatražio tri bitna zahtjeva.

Predstavnici SUH-a u Nacionalnom vijeću za umirovljenike i starije osobe iznova su zatražili podizanje cenzusa za besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje. Taj cenzus nije mijenjan 15 godina. U tom periodu rasle su i mirovine i plaće, a rezultat toga je to da umirovljenici moraju od svojih malih mirovina svaki mjesec izdvojiti 70 kuna.

Vijesti:

Gdje je nestalo ono što mi svi tražimo kod drugih!
Kako spasiti starije od otimanja imovine?
Koja je to jedna od 10 najčešćih bolesti?

Zatraženo je i da se do kra­ja godine na dnevni red stavi i model usklađivanja mirovina. Pomoć­nica ministra Melita Čičak ispred Mi­nistarstva rada i mirovinskog sustava naglasila je kako je to nerealna želja. Sindikat umirovljenika predviđa kako će novih do deset tisuća umirovljenika prijeći cenzus i izgubiti besplatno dopunsko.

Potrebno je i rješenje kojim se ne bi više ukidalo najnižu mirovinu umirovljenicima koji se zaposle na pola radnog vremena. Evidentirano je čak 12.856 umi­rovljenika, od kojih je većina u starosnoj mirovini.

 

 

Povezane vijesti

U HDZ-u događa se cijela drama!

Administrator

BESPLATNI JAVNI PRIJEVOZ ZET-a za 2017. godinu

Administrator

NEVJEROJATNO DOBRA: ‘Briše’ godine s lica i tijela, pomaže kod anemije i astme, sanira jetru, čuva srce…

Administrator

Gdje na advent?

Administrator

NACIONALNI DAN INVALIDA RADA – UPOZNAJMO SE

Administrator

Bojite se demencije? Zaštitite mozak od propadanja u 5 jednostavnih koraka

Administrator