"> TEST PREHRANE: Dva tjedna doručkujte samo bjelanjke! Evo kako će reagirati vaše tijelo - Treća dob Hrvatska
">
Zdrava hrana Zdravlje

TEST PREHRANE: Dva tjedna doručkujte samo bjelanjke! Evo kako će reagirati vaše tijelo

 

Instruktorica joge i fitness entuzijastica Christine Yu podijelila je svoje dvotjedno iskustvo u kojem je za doručak jela isključivo bjelanjke pripremajući ih na različite načine. Ona je primijetila pet bitnih stvari koje su joj se promijenile u svakodnevnom životu te je ukazala na pozitivne i negativne strane ovakvog jelovnika.

Christine je na portalu “Woman’s Health” opisala svoje jutarnje običaje koji uglavnom započinju s doručkom, a on gotovo uvijek sadrži jaja. Navodi da ih priprema kuhane, kao kajganu, uz malo kelja, špinata, uz voće i slično.

Nutricionistica Karen Ansel opisala je bjelanjke kao superhranu, punu proteina, savršenu za kontroliranje apetita i izgradnju mišića. Iako su žumanjci ukusniji dio jajeta, oni su ipak mnogo kaloričniji te sadrže više masnoća i kolesterola. Upravo se zato Christine odlučila na ovaj eksperiment u kojem ih je potpuno izbacila iz jutarnjih obroka.

Christine priznaje da ju je na početku bilo strah kako će ostati gladna bude li jela samo bjelanjke za doručak, no prevarila se. Kaže da su je dva do tri bjelanjka držala sitom skroz do ručka, a jela bi ih uz mladi luk, špinat ili voće.

“Prije jutarnje tjelovježbe, moram nešto pojesti, po mogućnosti što lakše od čega neću imati osjećaj kao da imam kamenje u želudcu dok trčim”, objasnila je.

“Velika kajgana s jajima nije nešto što bi palo u tu kategoriju, ali dva kuhana bjelanjka su sasvim dovoljna, kao gorivo koje će te pokretati u teretani ili dok trčiš”, dodala je.

Christine kaže kako je održala potrebnu razinu energije kroz cijeli trening, za razliku od pada energije koji doživi nakon konzumiranja ugljikohidrata, poput banane ili tosta.prenosi

Kako su joj nedostajali žumanjci, na kraju testa ipak se odlučila vratiti cijelim jajima, no zadržala je naviku da pojede dva kuhana bjelanjka prije treninga.

S kojim problemima se najčešće suočavate?

Povezane vijesti

Poslastica koja štiti od malignih bolesti, djeluje protiv depresije i smanjuje rizik od hipotireoze

Administrator

Ne bacajte koru od ananasa – možete je jako dobro iskoristiti

Administrator

Ljutina iz čilija usporava razvoj tumorskih stanica

Administrator

Sve vam je teško i stalno ste umorni? Nedostaje vam željeza

Administrator

BOLJE OD LIJEKOVA ZA SMIRENJE: Ove riječi smanjuju bol zbog odbijanja, isključivanja, liječe slomljeno srce…

Administrator

ŠTETNO I OPASNO JESTE LI SVJESNI DA ŠTETITE SVOM ZDRAVLJU AKO IMATE NEKE OD OVIH PROIZVODA U VAŠOJ KUPAONICI Provjerite popis, i riješite se opasnosti

Administrator