"> TEST PREHRANE: Dva tjedna doručkujte samo bjelanjke! Evo kako će reagirati vaše tijelo - Treća dob Hrvatska
">
Zdrava hrana Zdravlje

TEST PREHRANE: Dva tjedna doručkujte samo bjelanjke! Evo kako će reagirati vaše tijelo


Instruktorica joge i fitness entuzijastica Christine Yu podijelila je svoje dvotjedno iskustvo u kojem je za doručak jela isključivo bjelanjke pripremajući ih na različite načine. Ona je primijetila pet bitnih stvari koje su joj se promijenile u svakodnevnom životu te je ukazala na pozitivne i negativne strane ovakvog jelovnika.

Christine je na portalu “Woman’s Health” opisala svoje jutarnje običaje koji uglavnom započinju s doručkom, a on gotovo uvijek sadrži jaja. Navodi da ih priprema kuhane, kao kajganu, uz malo kelja, špinata, uz voće i slično.

Nutricionistica Karen Ansel opisala je bjelanjke kao superhranu, punu proteina, savršenu za kontroliranje apetita i izgradnju mišića. Iako su žumanjci ukusniji dio jajeta, oni su ipak mnogo kaloričniji te sadrže više masnoća i kolesterola. Upravo se zato Christine odlučila na ovaj eksperiment u kojem ih je potpuno izbacila iz jutarnjih obroka.

Christine priznaje da ju je na početku bilo strah kako će ostati gladna bude li jela samo bjelanjke za doručak, no prevarila se. Kaže da su je dva do tri bjelanjka držala sitom skroz do ručka, a jela bi ih uz mladi luk, špinat ili voće.

“Prije jutarnje tjelovježbe, moram nešto pojesti, po mogućnosti što lakše od čega neću imati osjećaj kao da imam kamenje u želudcu dok trčim”, objasnila je.

“Velika kajgana s jajima nije nešto što bi palo u tu kategoriju, ali dva kuhana bjelanjka su sasvim dovoljna, kao gorivo koje će te pokretati u teretani ili dok trčiš”, dodala je.

Christine kaže kako je održala potrebnu razinu energije kroz cijeli trening, za razliku od pada energije koji doživi nakon konzumiranja ugljikohidrata, poput banane ili tosta.prenosi

Kako su joj nedostajali žumanjci, na kraju testa ipak se odlučila vratiti cijelim jajima, no zadržala je naviku da pojede dva kuhana bjelanjka prije treninga.

Bojite li se epidemije koronavirusa?

Povezane vijesti

Tajna dugovječnosti bake Marije

Administrator

Istraživanje povezuje onečišćenje i demenciju

Administrator

Borba s depresijom: koje namirnice pomažu, a koje obavezno treba izbjegavati

Administrator

Spriječite teške bolesti izborom ove hrane

Administrator

Ozbiljna tuga može dovesti do fatalne upale

Administrator

“ŠTO JE SKUPLJE? SLUŠNI APARAT ILI ZANEMARIVANJE SLUŠNOG OŠTEĆENJA?“

Administrator