"> Tajne dugovječnosti najstarijih baka na svijetu - Treća dob i 50+
">
Citati

Tajne dugovječnosti najstarijih baka na svijetu

Proslaviti 100. rođendan u današnje vrijeme djeluje skoro nevjerojatno. Ipak, postoje sretnici koji su ušli u tako duboku starost.

 

Ove superstare bake preživjele su ratove, potonuće Titanika, prisustvovale raznim znanstvenim dostignućima i otkrivaju vam tajne dugovječnog života.

 

MISAO OKAVA, JAPAN (116 GODINA)

 

Misao Okava/Reuters

Okava je rođena davne 1898. u Japanu. Svoje dane provodi u umirovljeničkoj zajednici i jede tri obroka dnevno. Posebno voli suši koji obavezno jede bar jednom mjesečno. Kaže da je za duboku starost potrebno ispoštovati važno pravilo:

 

– Morate spavati osam sati i redovno jesti zdrave obroke. Također, bitno je da se naučite

opuštati – objasnila je Okava.

 

GERTRUDA VIVER, ARKANZAS (116 GODINA)

 

Gertruda Viver/AP

 

Ona je najpoznatija najstarija živa Amerikanka. Živi u domu za stare, a za svoju dugovječnost zahvaljuje, kako kaže, svojoj vjeri koja joj je pomogla kada je prolazila kroz mnoge životne nedaće.

 

– Morate vjerovati u Gospodina ako želite pratiti pravi put. Živite po Njegovim zakonima i ne brinite. Ja sam tako cijelog života živjela i još uvijek se nisam umorila – rekla je gospođa Viver.

SUZANA MUSHAT JONES, Newyork (115 GODINA)

 

 

Ova „dobrodržeća” dama otkriva da tajna dugovječnosti leži u uživanju u životu. Obožava slaninu i jaja i često upravo ovu kombinaciju bira za doručak. Možda i ne biste rekli da je to najzdravija varijanta, ali pored visokog krvnog tlaka, ova baka nema nikakvih drugih problema.

 

Također, kaže da žena nikada nije suviše stara za modu i za lijepe stvari, pa tako i ona u ovim poznim godinama obožava nositi čipkasti veš.

 

 

Vijesti

Smatrate li da za cijepljenje treba postojati mogućnost izbora?

Povezane vijesti

Kreni! Živi život koji si oduvijek sanjala!

Administrator

Dob je samo stanje uma

Administrator

Nisu loša vremena nego čovjek

Administrator

Što kad izgubim ključeve?

Administrator

Znate li što je ljubav? To je znati – dati, i svoj put ljubavlju prožeti!

Administrator

Sada ili nikada

Administrator