• Naslovnica
  • Zanimljivosti
  • SVAKODNEVNO IH KORISTITE, A ŠTETE ZDRAVLJU: Izbacite ovih 5 stvari iz uporabe za svoje i dobro svojih ukućana
Zanimljivosti Zdravlje

SVAKODNEVNO IH KORISTITE, A ŠTETE ZDRAVLJU: Izbacite ovih 5 stvari iz uporabe za svoje i dobro svojih ukućana

 

 

Razni proizvođači služe se ciljanim metodama kako biste kupili proizvode koji vam ne trebaju. Ne samo da vam neki od njih nisu potrebni, već mogu biti i opasni za vaše zdravlje.

Često uopće ne razmišljate o kvaliteti predmeta koje kupujete, a njihovu su štetu dokazali brojni istraživači. Ovo je popis stvari koje većina ima kod kuće i svakodnevno ih koristi, a čine veliku štetu. Razmislite o njihovu daljnjem korištenju.

Plastično posuđe

Nije sama plastika ta koja je opasna, nego kemijske komponente koje proizvođači koriste kako bi posuđe bilo čvrsto. Njihovo pranje, grijanje i kontakt hrane s tim komponentama situaciju dodatno pogoršavaju. Plastika postaje vrlo otrovna i opasna. Nemojte koristiti plastične posude za hranu dulje od pet mjeseci i pobrinite se da ih ne stavljate u mikrovalnu pećnicu.

Kroksice

Milijuni ljudi vole nositi ovaj jednostavan par cipela svakoga dana, ali kroksice ne pružaju potrebnu stabilnost za petu. Neobložena peta može dovesti do mnogih različitih problema, kao što su deformacije prstiju, stvaranje žuljeva i bolovi u nogama. Drugi razlog da se nosi nešto udobnije je činjenica da potplat (dio cipele koji pruža podršku između prstiju i pete) postaje vrlo mekan nakon dugotrajne uporabe. Vrlo je važno da vaša obuća ima čvrsto tijelo, tako da ne osjećate neugodu tijekom hodanja.

Maskara

Obratite pozornost na sastojke maskare prilikom kupnje. Neke komponente, poput parabena, aluminijskog praha i propilen glikola, mogu biti vrlo opasne za zdravlje vaših očiju. Izbjegavajte dijeliti maskaru s prijateljicama jer to može uzrokovati nastanak bakterija i gljivica te dovesti do rasta infekcije.

Tava s neprijanjajućim dnom

Perfluorirane kemikalije koje se rabe za stvaranje neprijanjajućeg dna na tavi nisu toliko opasne same po sebi. Međutim, kada temperatura prelazi 230 °C, površina za prženje izvlači određenu količinu hlapljivih tvari. Danski istraživači otkrili su da prisutnost tihotrovnih kemikalija u ljudskoj krvi može dovesti do formiranja stanica raka.

Antibakterijski sapun

 

Zakon je regulirao iznos triklosana, antiseptika koji se koristi u antibakterijskom sapunu, na 0,1 – 0,3 posto. Međutim, njegova je šteta velika – triklosan slabi imunološki sustav i čini naše tijelo otpornim na antibiotike. Također, može uzrokovati hormonsku neravnotežu i mišićnu distrofiju. Zapravo, antibakterijski sapun nije ništa više od marketinškog trika. Istraživanja pokazuju da se svaka bakterija može isprati s ruku i najobičnijim sapunom.

SVAKODNEVNO IH KORISTITE, A ŠTETE ZDRAVLJU: Izbacite ovih 5 stvari iz uporabe za svoje i dobro svojih ukućana

 

Related posts

Obećao starici novac za ugovore o pretplati i mobitele pa ju zatrpao računima i opomenama

KupaonCo- Izbacite kadu –ubacite tuš u 1 dan!

Možemo li upravljati svojim nagonima, prepoznati ih, kontrolirati i/li mijenjati?

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com