"> Strava u Španjolskoj: U domovima umirovljenika pronađena tijela štićenika umrlih od koronavirusa - Treća dob Hrvatska
">
Domovi za starije Društvo

Strava u Španjolskoj: U domovima umirovljenika pronađena tijela štićenika umrlih od koronavirusaVojska je bila zadužena za dezinfekciju domova umirovljenika pošto su desetci umrlih prijavljeni u nekoliko ustanova, napose u Madridu i u autonomnoj zajednici Castilla-La Mancha, u srednjoj Španjolskoj.

MADRID – Pripadnici španjolske vojske pronašli su napuštene starije osobe i nekoliko tijela u domovima umirovljenika koje je zahvatila epidemija novog koronavirusa, rekla je u danas španjolska ministrica obrane.

“Nećemo imati razumijevanja za ovakvo postupanje s korisnicima tih domova”, rekla je Margarita Robles na televiziji Telecinco.

“Vojska je u obilasku nekih domova mogla vidjeti potpuno napuštene starce, pa i tijela u posteljama”, rekla je ne otkrivajući pojedinosti.

Državno odvjetništvo je najavilo “istragu kojom će se utvrditi težina djela”.

Neki španjolski mediji pišu da u slučaju sumnje na koronavirus protokol predviđa da se tijela umrlih ne diraju do dolaska liječnika i pogrebnika. No s obzirom na velik broj umrlih, pogrebnici ponekad kasne s dolaskom.

Vojska je bila zadužena za dezinfekciju domova umirovljenika pošto su desetci umrlih prijavljeni u nekoliko ustanova, napose u Madridu i u autonomnoj zajednici Castilla-La Mancha, u srednjoj Španjolskoj.prenosi

“Domovi za starije su apsolutni prioritet za vladu, strogo ćemo nadzirati te ustanove, mobilizirali smo sve kapacitete”, rekao je na tiskovnoj konferenciji ministar zdravstva Salvador Illa.

Španjolska je nakon Italije najteže stradala u pandemiji koronavirusa u Europi, s više od 33.000 prijavljenih slučajeva i gotovo 2.200 mrtvih od 13. veljače.

S kojim problemima se najčešće suočavate?

Povezane vijesti

Za dan općina ispekli tradicionalne kolače

Administrator

U Hrvatskoj obiteljska skrb za starije daleko iznad europskog prosjeka

Administrator

KAKO OSTAVITI OPORUKU

Administrator

Baš briga banke za ovršene umirovljenike!

Administrator

Jednostavni test za rano otkrivanje Alzheimera

Administrator

Istražili smo koliko je vaših mirovina uloženo u Agrokor i jesu li zaradili fondovi

Administrator