"> Štrajk glađu tinejdžera koji želi ukazati na probleme s klimatskim promjenama - Treća dob i 50+
">
Aktivnosti Društvo Ekologija

Štrajk glađu tinejdžera koji želi ukazati na probleme s klimatskim promjenama

Foto:theguardian.com
Giovanni Tamacas izgladnjavao se 10 dana u glavnom gradu SAD-a kako bi prosvjedovao zbog nedjelovanja vlade.

Štrajk glađu, društvena uznemiravanja i pobune. To je budući 19-godišnji Giovanni Tamacas koji je proveo 10 dana izgladnjujući se u prijestolnici zemlje, a štrajkao je glađu zbog nedostatka djelovanja kako bi se spriječila klimatska kriza.

Student na Sveučilištu u Kaliforniji u San Diegu, Tamacas, proveo je sedam dana na suncu ispred Bijele kuće i još tri na američkom Institutu za zastupanje saveza civilnih sloboda. Također je postavio “die-in” ispred zgrade američkog Capitola.

Tamacasova je majka iz Vijetnama, a njegov otac je iz El Salvadora – dva mjesta za koja se očekuje da će biti teško pogođena kaotičnim klimatskim promjenama koje će doći zbog ubrzanog porasta temperature.

U intervjuu u Prirodoslovnom muzeju Smithsonian, Tamacas je recitirao projekcije koje ga najviše plaše: ledeni Arktik i poremećeni mlazni tok koji će dovesti do suše, poplava i oskudice žitarica. Hodajući po fosilnoj izložbi dinosaura, usporedio je putanju čovječanstva s ranijim masovnim izumiranja.

U kraćem roku, Tamacasovi rođaci u Vijetnamu mogli bi se suočiti s nestašicom riže, većom cijenom hrane i građanskim nemirima.

Vijesti:

Horor u Zagrebu – Dok je bio na operaciji…
Ona nije beskućnica, ona je…
Poticaji za zapošljavanje radnika

Obitelj njegovog oca u El Salvadoru vidi kavu i kukuruz kako ne uspijevaju. Najmanje 1.400.000 migranata moglo bi pobjeći iz svojih domova u središnjoj Americi u sljedeća tri desetljeća zbog klimatskih promjena.
“Moram učiniti nešto kao ovaj štrajk glađu kako bih pokazao ljudima koliko će moja generacija biti gladna”, kazao je Tamacas.

Povezane vijesti

Ovo morate pročitati: splitski znanstvenik Ivica Puljak objavio genijalnu poruku učenicima uoči početka nove školske godine

Administrator

Sarah Marquis

Administrator

Pogledajte koliko umirovljenika glasa za HDZ i SDP

Administrator

NAGRADNA IGRA

Administrator

Stručnjaci su oprezni, no Greta odlično stoji na kladionicama: Smiješi li se ovoj 16-godišnjakinji Nobel za mir?

Administrator

Što bi svaki srčani bolesnik trebao znati o svojoj bolesti u ljetnim mjesecima

Administrator