Aktivnosti

Stogodišnje blizanke su otkrile tajnu dugovječnosti

Irene Crump and Phyllis Jones rodile su se davne 1916. godine, a kroz život su uvijek išle s osmijehom na licu.

S osmijehom na licu, u istim crvenim vesticama i s lakom na noktima u vedrim bojama, blizanke iz Velike Britanije razrezale su tortu povodom svog 100-og rođendana. Dobra volja ove vitalne bake nikad nije napustila. A to je, kažu, i jedan od razloga njihove dugovječnosti.

Irene Crump and Phyllis Jones rodile su se davne 1916. godine, s 25 minuta razmaka. Iako nisu identične, vrlo su slične, te su cijeli život provele jedna blizu druge. Išle su u istu školu, a skupa su se i zaposlile u istoj tvornici.

 

– Nema neke prevelike tajne. Rad i zdrava prehrana su, vjerujemo, ključni za naše zdravlje – zaključile su.

– Bitno nam je da smo okružene obitelji i prijateljima. Skupa smo slavile 90-i, ali i 99. rođendan. I sjećamo ga se – smiju se blizanke koje su prije pet godina počele živjeti zajedno. Irene više ne može puno hodati, no Phyllis svaki dan ide u šetnju.

Blizanke su imale i stariju sestru Dorothy koja je preminula 2006. u 93-godini. I ona je imala blizanku, ali je beba pri porodu umrla. Obje sestre su udovice, a Phyllis ima sina Carla koji im pomaže, te pazi da im ništa ne nedostaje.

 

– Supruga i ja ih svaki dan obilazimo. Vrlo su samostalne i zaista im se divim. No, zna tu biti i svađa. Kao da su opet tinejdžerke – smije se Carl. Sestre blizanke za jubilarni rođendan nisu željele nikakve poklone, već su tražile da njihovi prijatelji doniraju novac u lokalnu bolnicu.

 

– Uvijek su mislile na druge i tuđi osmijeh im je važan. Njihov moto je – ako ljudi oko vas nisu sretni, nećete biti ni vi – rekla je je njihova prijateljica.

 

Bez negativnosti

Sestre su, dodaju, tijekom života pokušale odbaciti negativnost, pesimistične ljude i one koji se stalno žale.

 

– Život je prekratak da bismo bile mrgudne. Nema nam to puno smisla. Započnite dan s dobrim vicem – savjetuju simpatične bakice.piše

 

Related posts

PRAVO DOBA – sajam za 50+ generacije

Europske civilizacijske vrijednosti

Pas vraća život i oslobađa od depresije

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com