Zanimljivosti Zdrava hrana

Što to kupujemo?

Kupovne moći u našoj zemlji nisu velike. Kupujemo obično jeftine namirnice, kako bi mjesečno ušparali i mogli si priuštiti sokove, hranu i higijenske potrepštine. Često si nažalost velik dio građana ne može priuštiti neke kvalitetne namirnice, pa kupuju najjeftinije, kako bi barem nešto imali. Hrvatska ima vrlo nerazvijen osjećaj potrošačke moći i nažalost ne bazira se trenutak da će se to u budućnosti promijeniti. Biljana Borzan koja je hrvatska europarlamentarka posebno je istaknula taj problem. Objavila je rezultate istraživanje koji su uspoređivali hrvatske i njemačke proizvode. To je istraživanje pokazalo da su isti proizvodi samo po izgledu.

Ispitalo se čak 26 namirnica i artikala koji ne spadaju u prehranu. Kupljeni su isti proizvodi u Njemačkoj i Hrvatskoj, ali samo su četiri proizvoda bili iste kvalitete i cijene. Čak se provjeravalo je li porasla prodaja ta četiri proizvoda zbog reklama, ali to se nije pokazalo slučajem. Izjave su dali distributeri Red Bulla, Lenora, Barilla i industrija soka Rauch, koji su potvrdili da nisu s obzirom na uloženi marketing, vidjeli neki porast prodaje.

Tvrde da njihova kvaliteta i proizvodnja i ulaganje u marketing, Hrvate uopće nije dotaknulo. Uopće ih nije potaknulo da počnu kupovati njihove proizvode. Te da njihova kvaliteta nije prepoznata. Borzan napominje kako Hrvati nemaju razvijenu potrošačku svijest te da se osjećaju nemoćnima, bilo što promijeniti.

Najžalosnije je što zbog slabih primanja i mjesečnih plaća ili mirovina, Hrvati su primorani kupovati proizvode koji su slabije kvalitete ili branda, kako bi mogli preživjeti. Daleko je od toga da mnogo ljudi želi pojesti Barillu ili popiti Rauchov sok, samo primanja u Hrvatskoj ne dopuštaju takvu kulturu potrošnje i kupovine.

 

Vijesti

Najjača baka u svemiru!

Šokantni video: prljava tajna mesne industrije!

Anketa

Uzmi si malo vremena i postavi si ovo pitanje. Zaista. Što ti je najvažnije u životu?

Related posts

Pitate se zašto je toplinski val opasan i čemu tolika upozorenja? Pogledajte

Dodajte sodu bikarbonu kada kuhate jaja – razlog je genijalan

Savjeti naših baka za savršeno šminkanje, micanje bora s lica

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com