Zanimljivosti

Što se to događa sa ženskim tijelom kad se prestane seksati

Postoje periodi u životu kad seks padne na zadnje mjesto prioriteta, a naša tijela na to imaju svoj biološkii i psihički odgovor. Kod žena se opuštaju vaginalne stijenke i libido nestaje

1. Gubitak libida

Kod seksualnog nagona vrijedi pravilo “koristi ga ili ga izgubi”.

– Kod ljudi koji se suzdržavaju od seksa s vremenom se počinju osjećati tromo, a želja za seksom polako nestaje. Neki od mojih klijenata to stanje opisuju starom poslovicom “Daleko od pogleda, daleko od srca” – objašnjava dr. Sari Cooper, certificirani seksualni terapeut.

2. Vaginalne stijenke se opuštaju

Ovaj problem se uglavnom odnosi na žene koje ulaze u menopauzu.

– Ako starije žene nemaju redovno seksualne odnose vaginalne stijenke se opuštaju, a ako se ponovo odluče na seksualne odnose to može biti jako bolno – napominje dr. Cooper.

Dreamstime | Autor: Dreamstimefoto: Dreamstime

3. Smanjena vaginalna lubrikacija

Još jedna nuspojava, koja se prvenstveno odnosi na starije žene, je problem lubrikacije vagine nakon apstinencije. Uz lubrikaciju pojavljuje se i problem stanjivanje stijenki vagine, a oboje su posljedica nedostatka hormona estrogena.

– Mlade žene koje imaju 20 ili 30 godina, imat će puno estrogena koja će osigurati da ta tkiva ostanu zdrava, elastična i podmazana za vrijeme apstinencije. Kod žena od, na primjer, 60 godina, jednom kad estrogen nestane, ne vraća se – izjavila je dr. Streicher.

4. Pojačani bolovi za vrijeme mjesečnice

U nedostatku seksualnih odnosa kod žena se pogoršavaju menstrualni bolovi. Suprotno uvaženom mišljenju seksualni odnos za vrijeme mjesečnice može ublažiti menstrualne grčeve.

Maternica je mišić, a mnoge žene za vrijeme orgazma zapravo doživljavaju kontrakcije maternice što uzrokuje brže izbacivanje krvi. Grčevi se smanjuju, a menstrualna krv lakše izlazi iz tijela. Također, može doći do povećanja razine endorfina što isto pomaže kod menstrualnih grčeva – objašnjava dr. Robert Schneider.

5. Manji rizik od spolnih bolesti

Ne samo da ćete samo smanjiti rizik od dobivanja spolne bolesti, već i od infekcija urinarnog trakta.

– Seksualni odnos je krivac za povećanje rizika od infekcije urinarnog trakta – objašnjava dr. Streicher za Irish Mirror.

Većina urinarnih infekcija se pojavljuje unutar 24 sata nakon spolnog odnosa, a Američki magazin obiteljskih liječnika je otkrio da je “učestalost seksualnih odnosa najbolji pokazatelj koje osobe će imati učestale upale urinarnog trakta”.prenosi

Related posts

ISPOVIJEST MAJKE BRUTALNO PRETUČENE DJEVOJKE U ZADRU ‘Nije mu ovo prvi put da je prebio neko dijete! Sve se pokušalo zataškati jer ga štite moćnici’

7 načina koji će vam pomoći otjerati negativne misli

UUGV organizira boravak u hotelsko-rehabilitacijskom centru “KALOS” Vela Luka

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com