• Naslovnica
  • Blog
  • Što je najbitnije kada starijoj osobi tražite njegu i skrb? Provjerite. Ne biste vjerovali!
Blog Društvo Naše priče

Što je najbitnije kada starijoj osobi tražite njegu i skrb? Provjerite. Ne biste vjerovali!

 

Još uvijek se dovoljno ne brine o našim starijima kada je u pitanju njega i skrb. Ako su nepokretni, slabije reagiraju, manje platežne moći, usamljeni, sami, bolesni, ne znači da im njega i skrb treba biti trećerazredna ili da budu još gore, prevareni, opljačkani, zlostavljani.

Vezane vijesti

Nevjerna supruga?!

Kako se živi u ruskim staračkim domovima?

Otac sklon oporukama?

Besplatni informativni izračun mirovina

Njega za starije i nemoćne treba biti dostojastvena svakog čovjeka.

Što se zapravo događa?

Mnogi se nalaze se u doista teškoj životnoj situaciji. Primjerice, bake, djedovi se vrate iz bolnice nepokretne i nemoćne. Ništa ne mogu sami (uključivo i odlasci na wc), niti mogu  ostati sami u stanu. Ljudi, trebate biti spremni uhvatiti u koštac sa svime što vas čeka!  U svojoj okolini sigurno i tražite savjet kako olakšati život i baki/djedu i sebi. I to uopće nije lako, ako vam odlazak u dom za starije trenutno, na prvu ruku nije opcija. IIi pak odlazak u neki društveni dom  ili možda uzeti njegovatelja.

 

Sve u svemu svaka informacija vam je dobro došla. Ta naše bake/djedovi, svi naši su u pitanju, njihove i naše emocije, naš i njihov život. Želite im najbolje. Kako to ostvariti? Gdje i kako pronaći najbolju i najsigurniju, napouzdaniju njegu i skrb za starije?

Jeste li ikad pomislili da glavnu ulogu u cijeloj potrazi kada “ostavite” svoje voljene tamo nekome, negdje,  igra POVJERENJE – neophodno za sretan život,  ta bitna kockica u cijelom mozaiku pomoći s  kojom bismo si ipak malo olakšali život kada “prepustimo” naše mile u neke “druge pomoćne vode”. Povjerenje u osobu, da se pronašli onu pravu. Da svojima osigurate mir a i sebi svoj mir.

 

Sigurno će vas svugdje vrlo ljubazno primiti , posvetiti vam  pristojno vrijeme, ali da li ćete dobiti ono pravo  rješenje, onaj svetraženi holistički pristup povjerenja u tom komunikacijskom i njegovateljskom procesu, to nas uvijek škaklja u grlu.

Kako se često čuje: pokušavam naći nekog da joj pospremi i skuha, opere ju ako zatreba, vidim da ima bas obrta koji se time i bave, ali u moru toga teško je znati koji su normalni, pošteni.

 

A zapravo povjerenje u pronalasku spasa čuvara je jedini način da im osiguramo pristojnu  i dostojanstvenu starost!  Ono postoji, ima ga, ali ga uvijek i  provjerite kad su ljudski životi u pitanju. Ma neka vas opale po jeziku ili vi njih. Imate svo pravo na to. Budite sigurni u svoje odluke i slušajte intuiciju.

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

U Hrvatskoj se svake godine kroz korupciju ukrade više od 30 milijardi kuna!

Kako bi se Pavićev prijedlog mogao odraziti na jedino mirovinsko osiguravajuće društvo

JA SAM EMILE RATELBAND Službeno imam 69 godina i tražim od države da mi skine 20. Odreći ću se mirovine, i dalje plaćati porez. Svi ćemo imati koristi

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com