"> Starački dom je biznis koji se svakako nemože pogriješiti no da li ga može voditi svatko?! Pokrenimo se i pomozimo starijim osobama! - Treća dob i 50+
">
Aktivnosti

Starački dom je biznis koji se svakako nemože pogriješiti no da li ga može voditi svatko?! Pokrenimo se i pomozimo starijim osobama!

 

 

Starački domovi u Hrvatskoj nisu pod ničijim nadzorom? To je sramota!   U zakonu i propisima sve je jasno, no nadzor privatnih domova nije dostatan, a on je strahovito važan. Mnoge starije osobe žive u neljudskim uvjetima. Mnoge domove treba obnoviti ili zatvoriti ali svakako svatko od njih treba biti pod nadzorom.

 

Kako to učiniti? Što valja učiniti da se kontinuirano sprovede pravilnik  o domovima za starije Ministarstva rada i socijalne skrbi?

Portal Treća dob i svi portalovi suradnici uskoro počinju sa objavama domova i pričama korisnika koji ne djeluju u skladu sa zakonskim propisima.

Vrlo je važno osvjestiti javnost o tom velikom problemu kojeg se očito nikoga ne tiče( gladovanje štićenika, zatvaranje štićenika, vezanje istih, zlostavljanje, neodržavanje higijene i tjeranje na težak fizički rad i sl. Pojedinci smještaju starije osobe u svoje kuće, nemaju zaposlenih ni ikakvih ugovora s korisnicima. U nekim su domovima štedjeli na hrani, u nekima nije postojao dnevni boravak, a karakteristika većine su prenatrpanost krevetima, neadekvatno osoblje i konstantan smrad po fekalijama) a zapravo nas dira u samu srž, u naše stare koji svoje zadnje dane života ne provode u ljudskim uvjetima, umjesto da zadrže svoje dostojanstvo i čast u danima kada im je to najpotrebnije!

 

Molimo vas, da ako je netko od vaših prošlo takvo iskustvo ili još danas prolazi, podijelite s nama vašu priču kako bi zaustavili ZLOSTAVLJANJE STARIJIH OSOBA!

 

Javite nam se na: urednistvo@trecadob.com

Vijesti

Studenti i umirovljenici zajedno pod istim krovom. Može se!

Pravni savjeti: I polubrat ima pravo na stan..Snaha prijeti deložacijom

Hladnokrvno ubojstvo

 

Povezane vijesti

NOVA PHISHING KAMPANJA: ZSIS je izdao ozbiljno upozorenje. Provjerite svoja računala

Administrator

Želite u mirovinu? Prijavite se na novu elektroničku uslugu HZMO-a

Administrator

Krenimo na put sa zadovoljstvom

Administrator

VIDEO: 4 izvrsna trika s folijom

Administrator

Sve veći problem s nestašicom lijekova na recept: Svakog dana u hrvatskim ljekarnama nedostaje 200-njak vrsta

Administrator

SERIJA PLJAČKI Tijekom uskrsnog vikenda zabilježen niz provala u kuće i stanove

Administrator