Zanimljivosti

Jer danas je dan žena

 

Cvjećari savjetuju da se držite pravila po kojemu se djevojkama poklanja cvijeće žarkih boja, a damama bogati buketi, npr. tamne Kale.

 

 

Potrebno je biti posebno pažljiv u izboru cvijeća za direktoricu, upozoravaju stručnjaci, navodeći da za strogu direktoricuu nisu obvezne tamne ruže, već možda nešto nježno i prozračno.

 

Najveća greška koju muškarci mogu napraviti u izboru, je taj da ženskoj osobi sa kojom su se vidjeli jednom ili dva puta, poklone ogroman buket, jer je takav poklon obvezujući i može dovesti ženu u neugodnu  situaciju.

 

Ako muškarac zaista želi impresionirati ženu poklonom, onda se preporuča buket sezonskog cvijeća. U trendu bi trebalo biti proljetno poljsko cvijeće koje treba ubrati ručno  ili kale, te mimoze.

 

“Mimoza je simbol proljeća i obnove svijeta, a tulipani  simboliziraju ljubav i harmoniju, dok je božur simbol sreće i prosperiteta”, tvrde cvjećari.

 

Ruže u svim nijansama crvene boje prigodan su poklon za supruge i prijateljice, a krizanteme za majke i bake.

 

 

Inače, međunarodni dan žena slavi se 8. ožujka u znak sjećanja na demonstracije američkih radnica u Chicagu  1909. godine i New Yorkerskom maršu više od 15.000 žena koje su tražile kraće radno vrijeme, bolje plaće i pravo glasa.

Sretan vam dan žena. Sretan vam svaki dan!

 

 

 

 

Related posts

Peticija protiv veće cijene dopunskog zdravstvenog potpisivala se i u Vodicama

Što to kupujemo?

KAKO PRONAĆI PARTNERA U MIROVINI

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com