Društvo

Srbija poziva žene da rađaju nakon umirovljenja

 Ministarstvo za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja uputilo je apel svim ženama da se na rađanje dijjece odluče kada odu u mirovinu.

Ministar Zoran Đorđević ocijenio je da bi, u slučaju ako majke postanu tek u mirovini, ženama bilo daleko lakše jer ne bi morale razmišljati o tome da li će zbog trudnoće ostati bez radnog mjesta.

– Mirovina je idealno doba za roditeljstvo jer žena tada ima mnogo više vremena da se posveti djetetu. Prednosti majčinstva u mirovini su brojne. U tom životnom dobu žena ne mora tražiti nekog da joj čuva dijete dok je na poslu, ili da ga upisuje u vrtić, jer može biti sa njim tokom cijelog dana, a to je jako važno za pravilan razvoj djece. Nisu zanemarljiva ni povećanja mirovina koja je predsjednik Vučić najavio i zahvaljujući kojima će porodilje umirovljenice imati mnogo bolji financijski položaj u odnosu na one žene koje se na rađanje djece odluče dok su zaposlene ili traže posao – istaknuo je ministar.prenosi satirični portal njuz.net

– Rađanje djece u mirovini bi bilo bolje i za karijere žena jer bi u tom slučaju lakše dolazile do radnog mjesta i ne bi bile diskriminirane kada je zapošljavanje u pitanju. Poslodavci, o kojima također moramo voditi računa, u tom slučaju konačno ne bi morali strahovati zbog žena koje radni odnos koriste za trudničko ili rodiljsko bolovanje – objasnio je ministar Đorđević.

Milena Antić Janić, šefica Odsjeka za poslove u ovlasti populacijske politike i financijske podrške obitelji sa djecom, izjavila je ovim povodom da  je  majčinstvo u mirovini najbolje rješenje za žene.

– Šta drugo da rade žene u tim godinama, osim da rađaju, jer nijedan poslodavac neće zaposliti takvu ženu – rekla je ona.

Vijesti
Znaš pisati i želiš postati bloger kao i mnogi drugi?
Više od milijun ljudi u Europi boluje od ovoga
Nema smještaja u domu za uzdržavane

Najača oluja godine na Filipinama

Anketa

Uzmi si malo vremena i postavi si ovo pitanje. Zaista. Što ti je najvažnije u životu?

Related posts

POLARIS – Energija koja iscjeljuje i pomlađuje 2.dio

Intelektualno siromaštvo i politička praznina

Istražili smo koliko je vaših mirovina uloženo u Agrokor i jesu li zaradili fondovi

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com