"> Solidarnost na djelu u cijeloj Hrvatskoj - Treća dob i 50+
">
Aktivnosti

Solidarnost na djelu u cijeloj Hrvatskoj

VARAŽDIN – Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove se godine uključuje u 44. tradicionalnu sabirnu akciju Hrvatskog Crvenog križa „Solidarnost na djelu“, koja će početi 13. listopada 2016. godine na području cijele Republike Hrvatske.

Prema odluci Odbora GDCK Varaždin, na našem području akcija traje od 13.10.2016. do 31.10.2016. godine.

U ovoj akciji kao i svake godine sudjeluju osnovne i srednje škole grada Varaždina i okolnih općina pošto je uz osnovnu svrhu prikupljanja sredstava cilj ove sabirne akcije razvijanje solidarnosti među djecom i mladima.

U akciji će se prikupljati financijska sredstva a za poklonjeni novac bit će uručen novčani bon – označivač stranicau vrijednosti od 5,00 kn i/ili bon zahvalnosti numeriran u apoenu od 1,00 kn,numeriran i ovjeren žigom GDCK Varaždin.

Odlukom Odbora GDCK Varaždin 50% prikupljenih sredstava vraća se na žiro-račune škola. Od tih sredstava škole su u obvezi opremiti ormariće Prve pomoći ili pomoći djeci lošeg materijalnog statusa ( nabava knjiga ili plaćanje izleta). Ostatak sredstava GDCK Varaždin koristi za kupnju prehrambenih paketa za djecu socijalno ugroženih obitelji sa područja djelovanja društva.

GDCK Varaždin zahvaljuje svima koji će se uključiti u ovu akciju i na taj način pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Povezane vijesti

Nacionalni portal “Treća dob” na Slovenskom sajmu

Administrator

Želja za nabavkom psa vam je možda u genima

Administrator

Podsljeme: Udruženi na put

Administrator

Sindikati: Skupili smo više od 600.000 potpisa za referendum protiv reforme

Administrator

SDP i HDZ osim prepucavanja i polemike mogu i udružiti snage

Administrator

Kako je napredak u mozgu povezan s dizanjem utega?

Administrator