Zdravlje

Soda bikarbona i ocat protiv gljivica na noktima – recept

Gljivice na nogama i noktima su najčešće posljedica vlage, plijesni ili kvasca, a nerijetko su bolne i neugodne. Bijela ili žuta mrlja na vrhu nokta je najčešće prvi stadij infekcije noktiju odnosno gljivica.

Gljivice na nogama s vremenom mogu mijenjati oblik i boju, a nokat se može početi i listati što može biti vrlo neugodno. Bez liječenja, gljivica se najčešće ne možemo riješiti, a ono što vjerojatno niste znali jest da je soda bikarbonajedan od domaćih učinkovitijih lijekova za gljivice.

Gljivice se najbolje razmnožavaju na vlažnim i toplim mjestima poput kožeizmeđu prstiju na nogama. Gljivice na stopalima nisu rijetkost. Velik broj starijih ljudi, ali i onih koji dugo borave u istim cipelama tijekom radnog vremena – imaju gljivice na stopalima.

gljivice na rukama

Gljivice na noktima (onihomikoza) – kako ih izliječiti prirodnim putem?

Ono što karakterizira gljivice na stopalima i gljivice na noktima nogu jestcrveni osip koji svrbi. Gljivice na stopalima ostavljaju trag oljuštene kožekoja s vremenom može postati i bolna. Gljivice na noktima nogu uglavnom se očituju pojavom žutila, a zatim postupnog propadanja i listanja nokta. Noktipostaju tvrdi te se počinju postupno mrviti.

Gljivice na nogama i ostatku tijela očituju se svijetlim područjima koja svrbe i imaju vrlo određen crveni rub.Gljivice na noktima ruku čest su prije svega estetski problem, međutim mogu dovesti do ozbiljnih komplikacija koje se ne bi smjele zanemariti.

Gljivice na nogama – kako ih spriječiti, liječenje.

Gljivice na noktima ruku i nogu posljedica su prije svega loše higijene, izloženosti kemijski štetnim supstancama te neadekvatne manikure odnosno pedikure.Gljivice na noktima ruku mogu se pojaviti i kao posljedica konstantnog nošenja umjetnih noktiju.

Gljivice na noktima ruku i nogu su vrlo uporne i teško se liječe, a infekcija je uglavnom recidivirajuća.

gljivice na nogama

Kako iskoristiti sodu za pomoć kod gljivica?

Soda bikarbona se za liječenje gljivica na nogama i rukama može koristiti sama ili u kombinaciji s drugim proizvodima.

Mješavina sode i octa je dobra upravo zato što soda bikarbona nije fungicidna, što znači da neće ubiti gljivice, ali će spriječiti njihovo širenje i rast, dok ocat koristimo kako bi ubili gljivice.

Trebat će vam:

  • 4 do 5 žlica sode bikarbone
  • 1 šalica bijelog ili jabučnog octa
  • voda
  • posuda za natapanje nogu
  • papirnati ručnik
  1. Pomiješajte jednu šalicu octa u vodi koju ste prethodno ulili u posudu za natapanje nogu.
  2. Natapajte noge oko 15 minuta, a zatim osušite papirnatim ručnicima.
  3. Ponovite to još jednom, no ovaj put dodajte 4 do 5 žlica sode bikarbone.

Ponovite više puta dnevno, po dva puta bez i sa sode bikarbone. Ideja ovog postupka je ta da će ocat prvo uništiti gljivice, a soda će spriječiti njihov daljnji rast i širenje.

» Saznajte više Soda bikarbona – za što je sve možemo koristiti?

Liječničku pomoć kod gljivica na nogama i rukama potražite u slučaju da je crvenilo jako izraženo te u slučaju da se pojavilo oteknuće koje boli. Liječničku pomoć trebate potražiti ako se stanje ne popravlja ni nakon liječenja.

Soda bikarbona i ocat protiv gljivica na noktima – recept

Related posts

Kako se suočiti s alergijama?

KupaonCo- Izbacite kadu –ubacite tuš u 1 dan!

Veliko otkriće u borbi protiv otpornosti bakterija na antibiotike

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com