Zanimljivosti

Smetao mu susjedov pijetao, pa smislio nevjerojatnu ‘osvetu’

 

Kukurikanje s razglasa nije čuo samo prvi susjed nego i ostali pa je “domišljatom” novom stanaru na vrata pokucala policija.

 

Stanari Mihanovićeve ulice u Slavonskom Brodu nekoliko su se dana budili ranom zorom zbog kukurikanja pijetla, ali onog s razglasa. Naime, njihov novi susjed, kad je kupovao kuću, očito nije znao da vlasnik kuće do njegove u svom dvorištu ima ukrasnog pijetla koji se svako jutro zorom oglašava, odnosno kukuriče.

Kako bi pokazao susjedu, koji uredno ima sve papire za svog ukrasnog pijetla, da mu kukurikanje smeta, odlučio se na pomalo neobičan potez. Snimio je pijetla i još neke zvukove i tri jutra zaredom, od četiri do sedam sati, na razglas puštao kukurikanje.

– Radi se o malom feniksu, mom ljubimcu. To je rijetka vrsta ukrasnog pijetla, u Hrvatskoj ih ima svega desetak ili petnaest. Već je pet godina kod mene i nikada nikome nije smetao. Ne znam što bih rekao o susjedovu potezu, čini se da se nije uklopio u sredinu – kaže vlasnik Nenad Dankić.

Logično, kukurikanje s razglasa nije čuo samo prvi susjed, nego i ostali, pa je u utorak već oko 4.30 sati ujutro domišljatom novom stanaru na vrata pokucala policija. Razglas je nakon toga ugašen. U policiji kažu da će po završetku postupka odlučiti o podnošenju prekršajne prijave za remećenje javnog reda i mira. Inače, bezimeni pijetao ljubimac je naselja.

– Ima li što ljepše nego kada vas pijetao ujutro budi svojim prirodnim, zdravim i nenametljivim pjevom. Nažalost, susjedu je to očito smetalo. A taj zvuk s razglasa, meni je to više zvučalo kao nekakva sirena, pomislio sam da se nekome uključio alarm – rekao je susjed Pavao.večernjilist.hr

Related posts

SLIJEDI LI NOVI UDAR NA GRAĐANE? Poskupljenje struje…

Novo istraživanje pokazalo da kofein pomaže u spriječavanju demencije

Toplice Lipik – Na izvoru zdravlja!

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com