"> Slatina: Projekti za unapređenje kvalitete života umirovljenika - Treća dob Hrvatska
">
Aktivnosti Društvo Zanimljivosti

Slatina: Projekti za unapređenje kvalitete života umirovljenika


Udruga umirovljenika Slatina koja broji gotovo 250 članova i bori se za sve umirovljenika sa slatinskog područja kako bi im olakšala i poboljšala kvalitetu života. Na tom trgu u suradnji s nizom gradskih institucija, Udruga umirovljenika Slatina aktivno se uključila u pripremu nekoliko projekata s Gradskom razvojnom agencijom Slatine koji su usmjereni na unapređenje života i zaštite prava starijih osoba.

Riječ je o projektima kojima će se obuhvatiti niz sportsko-rekreativnih, kreativnih, edukacijskih, informativnih, socijalnih, kulturnih i zabavnih aktivnosti. Predsjednik slatinske udruge umirovljenika Vladimir Domić, u nazočnosti članova predsjedništva i Nadzornog odbora, predstavio ih je gradonačelniku Grada Slatine Denisu Ostrošiću prilikom susreta u udruzi, a „Zlatne sedamdesete“ i „Pridruži se- Aktivni u mirovini“ samo su neki od njih.

Članice slatinske udruge na Županijskim susretima umirovljenika osvojile su treće mjesto i brončanu medalju u potezanju konopa, a udruga je sudjelovala i na 6.susretima Matice umirovljenika Hrvatske u Zagrebu.

Vijesti:

Najčešće kronične bolesti kod starijih osoba
Zašto se zapravo svađamo?
VIDEO: Pogledajte što zapravo znači stariti?

Između ostalog ideja je slatinskih umirovljenika uspostaviti suradnju i prijateljske odnose s udrugama umirovljenika, ne samo s područja Hrvatske već i Mađarske, gdje je gradonačelnik Ostošić predložio uspostavljanje kontakata s umirovljenicima mađarskog grada Szigetvara s kojima je Grad Slatina Prijatelj već niz godina, a sve bolju vezu ima i sa Sentlorenzom te bi bilo odlično spojiti i populaciju treće dobi ovih gradova.

Kako je Grad Slatina na tragu sklapanja prijateljstva i s Općinom Murter također je predložio uključivanje slatinskih umirovljenika u to.(MUH.trecadob.com)

Bojite li se epidemije koronavirusa?

Povezane vijesti

Ravnateljica Zavalić: Naši radnici ne mogu izdržati do 67. godine

Administrator

Danska – Zemlja koja je pravi raj za penzionere

Administrator

Intervju s Jasnom Petrović: Poziv na uvođenje hitnih mjera protiv siromaštva starijih osoba!

Administrator

Udruga umirovljenika Rasinja: Među najaktivnijima u županiji

Administrator

Sabor: Prosječna mirovina 2405 kuna!

Administrator

Zastupnici uskoro odlaze na ljetni odmor: Pobrojali smo koliko su ove godine radili, a koliko se odmarali

Administrator