Zdrava hrana Zdrava hrana

Sir ipak ne utječe loše na srčani sustav

 

Mnogim ljudima koji imaju probleme sa srčanim bolestima se savjetuje izbjegavanje hrane koja je bogata zasićenim masnim kiselinama jer se vjeruje da ona povećava razinu lošeg kolesterola koji se taloži u arterijama i ograničava normalan protok krvi. Međutim, znanstvenici su došli do novih saznanja kako je svakodnevna konzumacija ove popularne namirnice ustvari potpuno sigurna za naše zdravlje.

Stručnjaci sa Sveučilišnog koledža u Dublinu su proučavali utjecaj mliječnih proizvoda kod 1.500 ispitanika u dobi između 18 i 90 godina. Oni su bili podvrgnuti raznim testiranjima kako bi se vidjeli učinci takve vrste hrane na njihovo zdravlje. Znanstvenici su došli do zaključka da konzumacija sira nije povezana s povišenom masnoćom niti s povišenim LDL kolesterolom jer se dobivene vrijednosti nisu razlikovale od vrijednosti izmjerenih kod ljudi koji ne konzumiraju hranu bogatu zasićenim masnim kiselinama. Studija je objavljena u časopisu Nutrition and Diabetes.

Dakle, prema ovom najnovijem istraživanju, konzumacija sira je potpuno sigurna te čak ima povoljni utjecaj na naše zdravlje jer su znanstvenici također otkrili da se s većim unosom mliječnih proizvoda snižavao indeks tjelesne mase i krvni tlak.prenosi

 

Related posts

Jeste li znali?

Otkriven još jedan pozitivan učinak konzumiranja maslinovog ulja: oleinska kiselina sprječava razvoj tumora mozga

OTKRIJTE u čemu se krije moć žitarica!

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com