Društvo

SESTRE MACE DOM – DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE

SESTRE MACE DOM-DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE

Na području grada Zaprešića, u mjestu Pojatno, Jurjevska 27, na uzvisini koja dominira mjestom, već punih 18 godina Sestre Mace Dom pruža usluge smještaja i skrbi starijim i nemoćnim osobama. Dom je udaljen od centra grada Zagreba oko 20km u smjeru zapad, u neposrednoj je blizini trgovačkog centra West Gate.

Korisnici doma smješteni su u 2 odvojena objekta međusobno povezani parkom- voćnjakom, čije okruženje zimi i ljeti daje uvijek novi doživljaj ljepote prirode i čovjeka u njemu.
Treći objekt (2 apartmana) namijenjena su za potrebe obitelji korisnika Doma ili drugim zainteresiranim osobama.

Smještaj korisnika može biti privremeni, trajni, cjelodnevni ili vikend smještaj, sada za 38 korisnika, a uskoro povećan za 20-tak novih smještajnih mjesta, zbog završetka dogradnje gornjeg objekta doma.

NOVOSTI U SESTRE MACE DOMU

U završnoj smo fazi rekonstrukcije i dogradnje gornjeg objekta Doma, povećavamo kapacitet za 20 korisnika i broj zaposlenih, primjereno potrebama.
Sobe su opremljene SOS sustavom, internetom, telefonom i TV-prijemnicima.
Sanitarne prostorije vrlo su lijepe, prostrane i funkcionalno opremljene i nalaze se u sklopu soba.
Dnevnim boravkom u prizemlju i na katu cca 150 m2, dobili smo vrlo kvalitetan prostor za provođenje slobodnog vremena kroz razne društvene sadržaje, dobre međusobne komunikacije i mogućnost za razne kreativne aktivnosti.
Ugradnjom novog klasičnog dizala doprinosimo kvaliteti življenja naših korisnika ,a zaposlenicima olakšavamo rad.

BRIGA O KORISNICIMA DOMA

Sada za 38 korisnika brine 16-18 stručnih djelatnika Doma: soc. radnik, glavna sestra, medicinske sestre, njegovatelji, terapeuti i drugi iz djelatnosti prehrane, održavanja i slično.
Dom ima vanjske suradnike: liječnika Obiteljske medicine, koristi usluge hitne medicinske službe, zagrebačke bolnice, kao i druge zdravstvene i socijalne ustanove sa područja Zaprešića, Zagreba i okolice.

LIJEČNIČKA SKRB u domu je osigurana preko liječnika specijaliste obiteljske medicine koji obavlja pregled svakog korisnika kod prijema, kontrolne preglede, preglede prema potrebi, propisuje terapiju, određuje dijagnostičke postupke i sve ostalo što je vezano uz brigu o zdravlju korisnika Doma.

ZDRAVSTVENU NJEGU KROZ 24 SATA provode medicinske sestre VŠS. i SSS, uz pomoć njegovatelja. Medicinske sestre znaju prepoznati novonastale znakove oboljenja ili pogoršanja zdravstvenog stanja, te pružiti adekvatnu pomoć kroz osobnu intervenciju ili intervenciju drugih: liječnika, službe hitne med. pomoći, bolnice i sl.

FIZIKALNA TERAPIJA osigurana je pružanjem fizioterapeutskih usluga temeljem prijedloga i mišljenja liječnika specijaliste, uz primjerenu medicinsku dokumentaciju ili na osobni zahtjev korisnika. REHABILITACIJA se provodi individualno ili grupno što između ostalog podrazumijeva medicinske vježbe primjerena starijoj dobi, organizirane šetnje i razne radno kreativne aktivnosti.

PREHRANA je organizirana prema HASAP standardu vodeći računa o potrebi dijetalne prehrane kao i o osobnim navikama korisnika.
ODRŽAVANJE POSTELJNOG I OSOBNOG RUBLJA odvija se kroz rad praone Doma.
SLOBODNO VRIJEME provodi se kroz radno kreativne aktivnosti ,šetnjama, druženjima, proslava rođendana i drugih korisnicima i Domu važnih datuma i blagdana, često puta uz živu glazbu. Vrlo su im drage posjete djece iz škola i vrtića.
DUHOVNI I VJERSKI SADRŽAJI odvijaju se kroz dolazak svećenika u Dom, kroz molitvene zajednice, praćenjem i sudjelovanjem na misama preko Tv prijenosa i na druge osobne načine.
OSTALE POTREBE korisnika (frizer, pediker i drugo) organizira se prema osobnom interesu i mogućnostima svakog korisnika Doma.
SUSTAV RUKOVOĐENJA, UPRAVLJANJA I KONTROLA kvalitete ISO 9001:2008 implementiran je u Sestre Mace Domu 2012. godine, a ISO 9002:2015 recertificiran do 2021.god.

PREPOZNATLJIVOST SESTRE MACE DOMA je ambijent u kojem se Dom nalazi, djelatnici koji svojim ponašanjem, susretljivošću, primjenjujući visoke standarde struke i etike doprinose ugodnom i sigurnom boravku korisnika Doma.
Znamo da je svakome od nas najdraže biti u vlastitom domu, a mi dodajemo: sve dok smo neovisni o drugome. Kada dođe to vrijeme, onda je izbor Sestre Mace Dom garancija kvalitete življenja Vaših najbližih i najdražih.
Nije nevažno spomenuti da je osnivač Doma viša medicinska sestra, koja više od 50 godina radi u zdravstvenim i socijalnim ustanovama, te aktivno doprinosi zdravlju i kvaliteti življenja korisnika Sestre Mace Doma.

Na svaki Vaš upit rado ćemo odgovoriti, a od Vas očekujemo da nas posjetite i osjetite želju da svoje najmilije smjestite u Sestre Mace Dom.

Sestre Mace Dom – Pojatno, Jurjevska 27, 10294 Zaprešić
info@sestramaca.hr
Tel: 01/3315-651 (52) (53)
mob: 099/216-4583 – Ravnateljica 098/273-083- Vls.
Posjetite nas na našoj stranici www.sestramaca.hr i Facebook-u
domovizastarije.trecadob.com/zupanije/zagrebacka/sestre-mace-dom-dom-za-starije-i-nemocne-osobe/FACEBOOK: http://https://www.facebook.com/sestremacedom/

 

Pogledajte naše slike doma:

Related posts

Očekuje li se kod nas isto? Migrantska kriza u Velikoj Kladuši

Susjedima u Federaciji BiH mirovine veće za 11 do 70 maraka!

PISMO PLENKOVIĆU: Diskriminacija starijih osoba u prijedlozima za izmjenu Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com