Aktivnosti Društvo Zanimljivosti

SDP i HDZ osim prepucavanja i polemike mogu i udružiti snage

Foto: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Prepucavanja i polemike koje se u hrvatskoj sabornici vode između HDZ-a i SDP-a dio su igrokaza. Ipak, kada im to zatreba dvije najveće stranke udružuju snage. Da je tome tako potvrđuje i velika koalicija koja je prije nekoliko dana realizirana u selu Glavice nedaleko od Sinja.prenosi

Da priča bude ironična, iz toga kraja korijene vuče SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović. Naime, Vijeće mjesnog odbora Glavice, iz trećeg je pokušaja konstituirano i to tako što je za šefa izabran HDZ-ov Toni Jurić-Šolto, uz odlučujući glas kojega mu je osigurao SDP-ov vijećnik Petar Ljubičić.

HDZ je na mjesnim izborima osvojio četiri mjesta, Mostu su pripala tri, a na SDP-ovu adresu slila su se dva mjesta. Budući da u prva dva pokušaja vijećnici nisu mogli postići konsenzus oko toga tko će predsjedati Vijećem mjesnog odobra najvećeg sela u Cetinskoj krajini, na trećem sastanku, ujedno i posljednjem prije prijevremenih izbora, sjednica biva prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

Vijesti:

Oprosti što sam ti pokvario noć…
OSTAVINSKI POSTUPAK
NAJBOLJI DOMOVI U HRVATSKOJ

I baš kada su svi pomislili da se ide na izbore, dogovor je ipak postignut. Tako su za izbor šefa HDZ-ovca glasali njihovi vijećnici, i jedan SDP-ovac, dok je drugi ostao suzdržan.

Suzdržana je ostala i jedna njegova kolegica iz Mosta koja se pojavila na sjednici kao jedina predstavnica svoje stranke.

 

Povezane vijesti

Andrej Plenković:”Jedini efekt ovoga će biti da mi malo o tome razgovaramo, da se napiše koji članak, naslovnica… “

Nakon kratkog smirivanja, ponovno oluja na političkoj sceni

Ima li Hrvatska preniske mirovine ili previše umirovljenika?

Josip Aladrović zapošljavao prijatelje u HZMO-u

Mate Radeljić izbačen iz izbornog stožera Miroslava Škore

Silvano Hrelja napušta saborski Klub Glasa i prelazi u Klub nezavisnih zastupnika