"> SDP i HDZ osim prepucavanja i polemike mogu i udružiti snage - Treća dob Hrvatska
">
Aktivnosti Društvo Zanimljivosti

SDP i HDZ osim prepucavanja i polemike mogu i udružiti snage

 

Foto: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Prepucavanja i polemike koje se u hrvatskoj sabornici vode između HDZ-a i SDP-a dio su igrokaza. Ipak, kada im to zatreba dvije najveće stranke udružuju snage. Da je tome tako potvrđuje i velika koalicija koja je prije nekoliko dana realizirana u selu Glavice nedaleko od Sinja.prenosi

Da priča bude ironična, iz toga kraja korijene vuče SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović. Naime, Vijeće mjesnog odbora Glavice, iz trećeg je pokušaja konstituirano i to tako što je za šefa izabran HDZ-ov Toni Jurić-Šolto, uz odlučujući glas kojega mu je osigurao SDP-ov vijećnik Petar Ljubičić.

HDZ je na mjesnim izborima osvojio četiri mjesta, Mostu su pripala tri, a na SDP-ovu adresu slila su se dva mjesta. Budući da u prva dva pokušaja vijećnici nisu mogli postići konsenzus oko toga tko će predsjedati Vijećem mjesnog odobra najvećeg sela u Cetinskoj krajini, na trećem sastanku, ujedno i posljednjem prije prijevremenih izbora, sjednica biva prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

Vijesti:

Oprosti što sam ti pokvario noć…
OSTAVINSKI POSTUPAK
NAJBOLJI DOMOVI U HRVATSKOJ

I baš kada su svi pomislili da se ide na izbore, dogovor je ipak postignut. Tako su za izbor šefa HDZ-ovca glasali njihovi vijećnici, i jedan SDP-ovac, dok je drugi ostao suzdržan.

Suzdržana je ostala i jedna njegova kolegica iz Mosta koja se pojavila na sjednici kao jedina predstavnica svoje stranke.

 

S kojim problemima se najčešće suočavate?

Povezane vijesti

Prehrana kod specifičnih jetrenih bolesti

Administrator

Starost ne znači da zlostavljač prestaje zlostavljati

Administrator

Jasna A. Petrović:Otporni na ponižavanje!

Administrator

Rizik JC virusa za osobe s MS-om

Administrator

FENOMENALAN VIDEO FILM: “Kako ćeš sa starijima, tako će s tobom mlađi.” Ima li mjesta za starije osobe?

Administrator

Znanstvenici izumili materijal koji sam otklanja ogrebotine na ekranu

Administrator