"> SDP i HDZ osim prepucavanja i polemike mogu i udružiti snage - Treća dob Hrvatska
">
Aktivnosti Društvo Zanimljivosti

SDP i HDZ osim prepucavanja i polemike mogu i udružiti snageFoto: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Prepucavanja i polemike koje se u hrvatskoj sabornici vode između HDZ-a i SDP-a dio su igrokaza. Ipak, kada im to zatreba dvije najveće stranke udružuju snage. Da je tome tako potvrđuje i velika koalicija koja je prije nekoliko dana realizirana u selu Glavice nedaleko od Sinja.prenosi

Da priča bude ironična, iz toga kraja korijene vuče SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović. Naime, Vijeće mjesnog odbora Glavice, iz trećeg je pokušaja konstituirano i to tako što je za šefa izabran HDZ-ov Toni Jurić-Šolto, uz odlučujući glas kojega mu je osigurao SDP-ov vijećnik Petar Ljubičić.

HDZ je na mjesnim izborima osvojio četiri mjesta, Mostu su pripala tri, a na SDP-ovu adresu slila su se dva mjesta. Budući da u prva dva pokušaja vijećnici nisu mogli postići konsenzus oko toga tko će predsjedati Vijećem mjesnog odobra najvećeg sela u Cetinskoj krajini, na trećem sastanku, ujedno i posljednjem prije prijevremenih izbora, sjednica biva prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

Vijesti:

Oprosti što sam ti pokvario noć…
OSTAVINSKI POSTUPAK
NAJBOLJI DOMOVI U HRVATSKOJ

I baš kada su svi pomislili da se ide na izbore, dogovor je ipak postignut. Tako su za izbor šefa HDZ-ovca glasali njihovi vijećnici, i jedan SDP-ovac, dok je drugi ostao suzdržan.

Suzdržana je ostala i jedna njegova kolegica iz Mosta koja se pojavila na sjednici kao jedina predstavnica svoje stranke.

 

Bojite li se epidemije koronavirusa?

Povezane vijesti

JESTE LI VIDJELI BAKU KATU? Očajna kći moli za pomoć: ‘Noćas se udaljila s adrese, a dementna je i ovisna o inzulinu. Pomozite mi ju pronaći!’

Administrator

Ljubav prema čaju ili kavi određena je genima

Administrator

Doznajemo više o napadu na 77-godišnjaka u Puli

Administrator

Za novi pakt međugeneracijske solidarnosti

Administrator

Pogledajte koliko umirovljenika glasa za HDZ i SDP

Administrator

Liječnici upozoravaju: Ovo je 13 načina na koje potajno uništavate vlastitu jetru!

Administrator