• Naslovnica
  • Društvo
  • Prvi umirovljenički servis – konačno počeo sa smanjivanjem diskriminacije starijih na tržištu rada!
Društvo

Prvi umirovljenički servis – konačno počeo sa smanjivanjem diskriminacije starijih na tržištu rada!

 

Poslodavci konačno, sporo ali sigurno, uviđaju kako su umirovljenici također kvalitetna radna snaga sa puno iskustva i znanja kao što su i oni mlađe dobi. Tvrtka Git d.o.o. iz Varaždina ovih dana preko Umirovljeničkog servisa -moj posao – treća dob potražuje i zapošljava nekoliko umirovljenika za rad na lakšoj proizvodnoj traci. Jedan umirovljenik kod njih već radi drugu godinu zaredom i čini se da se ipak u Hrvatskoj stvari po tom pitanju mijenjaju.

Stiglo je divno doba za umirovljenike. Moram priznati da sam s malim sramljenjem ali užitkom, uživala u trenutku kada smo javno obznanili (Treća dob-umirovljenički servis) da u traženju posla,nakon mnoštva upita mladjih,prvenstvo imaju umirovljenici. Dosada su bili diskriminirani na tržištu rada, no ovoga puta sve se mijenja jer mi to želimo i možemo!  smatra urednica Sandra Vukušić.

Naime, klasično zaposlenje umirovljenika, prema Zakonu o mirovinskom osiguranju, u Hrvatskoj, nažalost nije moguće, odnosno novozaposlenom umirovljeniku obustavlja se isplata mirovine. No, ne brinite, ukoliko vaša mirovina ne zadovoljava vaše potrebe, te želite dodatne prihode, postoji rješenje.

Dakle, ono što ne možete, želite li i dalje primati mirovinu, jest zaposliti se na određeno ili neodređeno. Ipak, u slučaju da raditi po ugovoru u djelu, vaša mirovina i dalje će svakog mjeseca stizati na vaš račun.  Učlanjenje u servis ostvaruje se putem članstva na Treću dob  http://mojposao.trecadob.com/

Umirovljenički servis je djelatnost Nacionalnog medija Treće dobi putem koje se posreduje i omogućuje privremeno ili povremeno zapošljavanje 50+ te umirovljenicima u Republici Hrvatskoj.

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Ljudi koji nose naočale su zaista pametniji od ostalih

Dirljiva priča o čovjeku koji je poslušao Božji glas

PRAVO DOBA – sajam za 50+ generacije

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com