"> PRVA PRESUDA ZA ZLOSTAVLJANJE ŽIVOTINJA U HRVATSKOJ! - Treća dob Hrvatska
">
Prijatelji životinja

PRVA PRESUDA ZA ZLOSTAVLJANJE ŽIVOTINJA U HRVATSKOJ!Jučer je na N1 televiziji u emisiji Novi dan gostovala Dora Perši iz Udruge Indigo. Iskomentirala je prvu hrvatsku presudu za zlostavljanje životinja.

Rekla je kako se s ovim slučajem prvi put srela prije 5 godina, a na suđenju su završili prije 3 godine. Kazala je kako je bilo jako puno prijava od građana i raznih udruga koje se su izrazile zabrinutost. Problem je bila i higijena i smrad, a psi su radi nemara bili opasnost za ljude.

“Treba razlikovati štancere i odgovorne uzgajivače. Ako ti misliš zarađivati na psima, onda se ti trebaš brinuti. Kada smo ih mi pokupili, tamo je bilo 35 pasa. Oni su bili bolesni. Kad smo ih preuzeli, podignuli smo kaznenu prijavu. Institucije su reagirale u roku nekoliko dana. Mi smo dobili dio pasa.”prenosi

Bili su presretni kada su dobili presudu, ali smatraju da je kazna premala i preblaga za sve što su napravili tim jadnim životinjama. Smatra da se kaznom želi poručiti drugima da rade što žele. Sud im je zabranio uzgoj pasa na samo 4 godine.

“Prvooptužena kazala je na sudu da bi oni zaradili do pola milijuna kuna, a mislim da su dobili kaznu od oko 35 tisuća kuna. To u najmanju ruku nije u redu. Sada dolazi najteži dio. Te pse koje treba udomiti. Teže su udomljiviji stariji psi. Jedan dio ostaje kod teta čuvalica. Njih čeka novi život, njih smo spasili”, kazala je Dora Perši.

 

Bojite li se epidemije koronavirusa?

Povezane vijesti

Zašto neki ljudi vole životinje, a neki ne?

Administrator

Uginuo vam je kućni ljubimac? Od sada ćete ga moći pretvoriti u biser

Administrator

Imaju li životinje menopauzu?

Administrator

Životinje liječe ljude – zaboravite na stres

Administrator

Mačke dokazano prepoznaju svoja imena

Administrator

Hrana i biljke od kojih se naši dragi ljubimci mogu otrovati a i umrijeti

Administrator