• Naslovnica
  • Aktivnosti
  • Proslavljena je jubilarna 70. obljetnica osnutka i djelovanja Matice umirovljenika Hrvatske
Aktivnosti Društvo Kultura Zanimljivosti

Proslavljena je jubilarna 70. obljetnica osnutka i djelovanja Matice umirovljenika Hrvatske

70. obljetnica MUH-a

ZAGREB- Na svečanoj sjednici Skupštine  u četvrtak, 9.6. u kongresnoj dvorani – Globus na Zagrebačkom Velesajmu proslavljena je jubilarna 70. obljetnica osnutka i djelovanja Matice umirovljenika Hrvatske čiji su pokrovitelji bili predsjednica RH, Kolinda Grabar – Kitarović i gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić. Na susretu su sudjelovali svi gradovi udruga Matica umirovljenika.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obratio se danas prisutnima na svečanoj sjednici Skupštine Matice umirovljenika Hrvatske u povodu obilježavanja 70 godina postojanja i djelovanja.

Zahvalivši se svim članovima Matice koji su se svojim djelovanjem upisali u povijest Zagreba i koji su najmudrija generacija Hrvatske, gradonačelnik Bandić je naglasio U zemljama Europske unije se nikada ne dira u pola plaće i 2/3 mirovine jer se štite umirovljenici i rad. To trebamo napraviti i mi u Hrvatskoj, da ljudi napokon počnu dostojanstveno i pošteno živjeti.

Rad Matica umirovljenika Hrvatske koja postoji od 1945. predstavio je predsjednik Matice Josip Kovačić koji je naglasio da je to najveća umirovljenička organizacija u RH u koju je uključeno 279 tisuća članova. Ukupno u njoj djeluje 370 udruga i preko 810 podružnica i klubova umirovljenika u svojim županijama, gradovima i općinama. Utemeljena je kao dragovoljna, samostalna, nestranačka, interesna, socijalna, humanitarna i neprofitna zajednica udruga umirovljenika, koja se u okviru Ustava, Zakona o udrugama i Statuta zalaže za ostvarenje prava i interesa umirovljenika i starijih osoba.

Na Svečanoj sjednici prisutnima su se obratili i izaslanik Predsjednice RH Silvano Hrelja, izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora Milivoj Špika te ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić.

 

Vidi galeriju:

Related posts

Matica umirovljenika podržava zamrzavanje 2. mirovinskog stupa

Palijativna skrb u Hrvatskoj dostupna malom broju bolesnika

Produljenje životnog vijeka shvatiti kao novu priliku za bolji život!

Ostavi komentar

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com